Ce pensie are Rică Răducanu, fostul mare portar al Rapidului. Suma surprinzătoare pe care o încasează după 50 de ani de muncă

de:
25 08. 2021, 17:08
Ce pensie are Rică Răducan, fostul mare portar al Rapidului

Ajuns la vârsta de 75 de ani, Rică Răducanu a dezvăluit că după 50 de ani de muncă primește lunar o pensie foarte mică pentru a se descurca zilnic. Ce pensie încasează lună de lună fostul mare portar al Rapidului, veți afla în continuarea acestui articol.

Ce pensie are Rică Răducanu după 50 de ani de muncă

Poate părea incredibil, însă după jumătate de secol de muncă, pensia lui Rică Răducanu nu depășește 2.000 de lei. Deși fostul portar al echipei rapid a devenit cunoscut datorită carierei sale sportive, în ciuda, sacrificiilor pe care le-a făcut, Rică Răducanu a mărturisit pentru playsport.ro că are o pensie extrem de mică.

”Sunt bine acum, sunt sănătos! Mă duc pe la Casa de Pensii că am treabă. Sunt supărat că după 50 de ani de muncă am 1.800 de lei pensie pe lună. M-am bucurat în tinerețe că nu trebuia să merg la serviciu, ci pe stadion, să joc fotbal cu ceilalți colegi de echipă și uite așa mi-a trecut tot timpul ăsta.

Nici eu nu mai sunt ce am fost, am ajuns un pinguin! Mă dor toate oasele chiar și genunchii. Înainte mai făceam sport, mai mergeam la câte o saună acum nimic. Mie îmi place altfel, să merg, să văd lumea asta, așa am fost o viață întreagă. Acum s-au schimbat vremurile, nu mai este ce a fost. Înainte mai aveam și câte o gagică, acum nimic”, a mărturisit Rică Răducanu.

De știut despre Rică Răducanu

Cu siguranță toți fanii fotbalului românesc îl cunosc pe Rică Răducanu, unul dintre cei mai mari portari pe care fotbalul românesc i-a cunoscut în perioada 1972 – 1975. Acesta a debutat la Rapid, ulterior a trecut la Sportul Studențesc iar apoi la Steaua, echipa cu care a cucerit în 1978,  a cucerit a treia Cupă a României din cariera sa, potrivit hotnews.ro.

De asemenea, Rică Răducanu a primit titlul de Maestru Emerit al Sportului. Fostul mare portar are la activ 329 de meciuri jucate în prima divizie și 61 de selecții în echipa națională. Totodată, el este considerat a fi portarul care a dominat ”viața fotbalistică” în perioada 1965 și 1978. Ba chiar mai mult de atât, Rică Răducanu a fost decorat de fostul președinte al României, Traian Băsescu; cu ”Meritul Sportiv” Clasa III, alături de Cornel Dinu și Mircea Lucescu.

Ce pensie are Rică Răducan, fostul mare portar al echipei Rapid

Rică Răducanu și actoria

Nu mulți știu că pe lângă sport, Rică Răducanu cochetat și cu actoria. Regizorul român Mircea Daneliuc i-a oferit acestuia rolul unui afacerist pe nume Maricel, în filmul ”Legiunea străină“. Atunci, a fost a doua oară când fostul portar a avut legături cu actoria, după ce și-a jucat propriul rol în ”Totul pentru fotbal“.

”Da, tăticu’, drept să-ți spun, prima dată am luat-o ca o glumă. Când m-au chemat la interviu, să dau probe. La fotbal e ceva, la film e altceva. E greu, nenicule. Până am învățat rolul…mi-a fost foarte greu. Am vrut să cedez după un timp, se stătea mult la filmări și nu ieșea nimic. Le-am spus, la filmare: Nu mai vin, că vă încurc aici…”Taci mă, nu încurci pe nimeni!” Dar pe urmă mi-a plăcut”, spunea Rică Răducanu, potrivit adevarul.ro.