Home » Sport » Exerciții pentru abdomen de făcut zi de zi. Rezultatele se vor vedea imediat

Exerciții pentru abdomen de făcut zi de zi. Rezultatele se vor vedea imediat

Pană Emanuela / 21.10.2020, 08:18
Exerciții pentru abdomen de făcut zi de zi. Rezultatele se vor vedea imediat

Cu toții știm cât de greu este să scapi de stratul de grăsime de pe abdomen, însă există câteva exerciții care te pot ajuta să obții un abdomen plat, neted, cu mușchi bine conturați, iar dacă le practici zilnic îți vei îndeplini scopul în doar 30 de zile.

Exerciții zilnice pentru abdomen

Un abdomen perfect reprezintă un ideal de frumusețe atât pentru bărbați, cât și pentru reprezentantele sexului frumos. Iată ce trebuie să faci pentru a-l obține:

1. Exercițiul Plank – este unul dintre exercițiile de top când vine vorba despre un abdomen frumos definit, fiind unul dintre puținele care lucrează toate grupele de mușchi din zona abdominală. Mai mult, exercițiul Plank are efecte benefice chiar și pentru picioare și brațe.

Exercițiul Plank
Exercițiul Plank

Este considerat un exercițiu dificil printre sportivii începători, însă poate fi executat în trepte ascendente de timp, astfel:

  • Așează-te în poziție de flotare;
  • Lasă-ți greutatea corpului pe antebrațe și îndoaie coatele;
  • Menține corpul pe linie dreaptă preț de cel puțin 10 secunde (pentru început).

2. Abdomenele clasice – reprezintă un alt tip de exerciții de bază pentru cei cei sau cele care își doresc să obțină un abdomen de invidiat. Cu toate că sunt foarte simplu de făcut, există multe persoane care le execută greșit.

Abdomene clasice
Abdomene clasice

Pentru a beneficia de rezultatele unui antrenament format din abdomene obișnuite, urmează acești pași:

  • Așează-te pe salteaua de fitness cu spatele lipit de ea;
  • Indoaie genunchii astfel încât aceștia să ajungă cam la aceeași linie cu umerii;
  • Pune brațele la ceafă sau în zona pieptului, în formă de X;
  • Ridică-te în unghi de 45 de grade, după care revin-o în poziția inițială;
  • Repetă în 3-4 serii de câte 10-15 repetări.

3. Abdomene laterale – un antrenament complet trebuie neapărat să cuprindă măcar un exercițiu care să lucreze mușchii laterali, pentru a fi tonifiați, iar printre cele mai eficiente se numără abdomenele laterale. Pentru a pune în practică acest tip de abdomene trebuie să execuți pașii enumerați mai sus, singura diferență fiind că mișarea de ridicare se efectuează pe diagonală, în același timp cu ridicarea piciorului din partea opusă.

Citește și: Exerciții pentru spate – mișcări care îți fac trupul mai frumos, dar fără a-ți distruge sănătatea

Abdomene laterale
Abdomene laterale

Repetă exercițiul de cel puțin 15 ori pentru fiecare parte.

4. Flotări cu ridicare de braț – majoritatea persoanelor au indoieli când vine vorba despre acest tip de flotări, deoarece cred că numai cei cu brațe foarte puternice le pot realiza. În realitate, însă, flotările cu ridicare de braț sunt mult mai ușor de făcut decât cele clasice și au și foarte multe beneficii. Unul dintre el ar fi că lucrează nu doar mușchii abdominali, ci și pectoralii. Iată ce trebuie să faci:

  • Așează-te în poziția clasică de flotare, dar depărtează brațele și picioarele;
  • Execută o flotare pentru a ajunge în poziția inițială a acestei mișcări;
  • Ridică un braț și menține-l pe aceeași linie cu restul corpului, paralel cu podeaua;
  • Menține poziția dreaptă a spatelui;
  • Ai grijă să nu înclini corpul în direcția brațului ridicat.
Flotări
Flotări

5. Rotire de trunchi – cunoscute și sub denumirea de „russian twist“, aceste exerciții sunt ideale dacă ești în căutarea unui abdomen perfect și fără grăsime. Pentru a le realiza ai nevoie de o minge medicinală sau de o greutate, dar dacă nu dispui de aceste accesorii îl poți realiza împreunând palmele.

Russian Twist
Russian Twist

Pentru a fi executat corect, trebuie să ții cont de următoarele două aspecte: spatele trebuie să fie perfect drept în timpul antrenamentului, iar mișcarea trebuie executată de la nivelul coastelor, nu din brațe.

Rezultatele se vor vedea imediat

Să obții un abdomen plat și definit în 30 de zile nu este un obiectiv greu de atins, dacă te vei practica cu regularitate exercițiile enumerate mai sus.

Încă nu s-a inventat exercițiul-minune care să ne scape de burtă peste noapte, tocmai de aceea motivația și perseverența reprezintă calea spre un abdomen frumos și tonifiat. Un alt aspect important este faptul că pentru a ajunge la rezultatele dorite trebuie să aveți și regim alimentar sănătos.

Dulciurile, sucul, alcoolul, alimentele procesate vor duce la balonare, retenție de apă și, bineînțeles, la un procentaj ridicat de grăsime. Pe cale de consecință, oricât de multe exerciții fizice ați face și oricât de lucrat ar fi abdomenul, nu se va vedea dacă este acoperit de grăsime. Așadar, exercițiile fizice trebuie să meargă mână în mână cu o alimentație sănătoasă.