Home » Știri » Cum poți să slăbești ușor și fără dietă. Metoda simplă și eficientă recomandată de nutriționistul Mihaela Bilic

Cum poți să slăbești ușor și fără dietă. Metoda simplă și eficientă recomandată de nutriționistul Mihaela Bilic

Manolică Anca / 19.10.2020, 16:01
Cum poți să slăbești ușor și fără dietă. Metoda simplă și eficientă recomandată de nutriționistul Mihaela Bilic

Cum poți să slăbești ușor și fără dietă. Metoda simplă și eficientă recomandată de nutriționistul Mihaela Bilic, pentru a scăpa de kilogramele în plus.

Cum poți să slăbești ușor și fără dietă

Cu siguranță, mulți dintre noi ne-am confruntat cu problema kilogramelor în plus și am căutat fel și fel de diete minune care să ne ajută să scăpăm rapid de ele.

Într-un interviu acordat pentru alephnews.ro, medicul nutriționist, Mihaela Bilic, a dezvăluit că toata viața s-a luptat cu mâncarea, pentru a-și păstra silueta.

„Toată viața mea m-am luptat cu mâncarea pentru păstrarea siluetei, n-am găsit soluția să mâncăm și cât ne-am dori și să nu punem kg. Eu mănânc o singură masă pe zi. Cei care au arderi rapide sau cei care fac sport pot mânca și 2-3 mese. Dacă vrem să slăbim, gustările nu sunt justificate, cele 3 mese cu două gustări sunt pentru copiii în creștere”, a spus Mihaela Bilic.

Cum poți să slăbești ușor și fără dietă. Metoda simplă și eficientă recomandată de nutriționistul Mihaela Bilic
Cum poți să slăbești ușor și fără dietă. Metoda simplă și eficientă recomandată de nutriționistul Mihaela Bilic

De asemenea, Mihaela Bilic a dezvăluit principalele secrete pe care ar trebui să le știe toate persoanele care își doresc să slăbească.

„Frafuria nu trebuie să aibă mai mult de 20 de centimetri. Noi am ajuns să mâncăm dintr-un platou. Farfuria ideală trebuie să arate așa: Jumătate – legume, un sfert – proteine (carne, pește, ou) și un sfert carbohidrați (cartofi, făinoase).

Făinoasele niciodată mai mult de un sfert, legume cât mai multe. Asta e farfuria ideală. În momentul în care vorbim despre slăbit, din această farfurie dispar carbohidrații”, a explicat Mihaela Bilic.

Metoda simplă și eficientă recomandată de nutriționistul Mihaela Bilic

Aceasta a dezvăluit trucul secret de care se folosește pentru o slăbire rapidă: la o gură de mâncare, ia 2 guri de apă. Afirmaţia conform căreia apa băută în timpul mesei ar dilua sucurile digestive, este „aberantă şi fără suport ştiinţific“, mai susţine specialistul.

„Stomacul nu are rol de digestie, la nivelul lui se secretă suc gastric acid care sterilizează alimentele. Deci rolul lui este să omoare eventualii agenţi patogeni (are acid clorhidric!!) introduşi în stomac odată cu mâncarea. Abia în intestin are loc digestia şi absorţia nutrientilor şi culmea este că alimentele sunt mai uşor de digerat atunci când sunt lichide. Deci ce se întâmplă cu apa în stomac? -dacă e băută pe burta goală în 1-2 minute părăseşte stomacul, deci nu are cum să ţină de foame – dacă e băută în timpul mesei se amestecă cu alimentele solide şi creează un fel de “ciorbă”, care măreşte senzaţia de saţietate, ajută la umplerea mai rapida a stomacului şi încetineşte viteza lui de golire.
Încercaţi şi voi să beţi un pahar de apă în timpul mesei şi veţi constata că vă simţiţi sătui cu mult mai puţină mâncare. Precum ciorba, apa băută în timpul mesei are rolul să umple stomacul mai repede. Şi cu cat e mai plin cu apă, cu atât va rămâne mai puţin loc pentru alte produse bogate în grăsime/zahăr/calorii. Deci reţeta cea mai simplă pentru slăbit este: 1 gură de mâncare, 2 guri de apă.“, susţine medical nutriţionist Mihaela Bilic.
Cum poți să slăbești ușor și fără dietă. Metoda simplă și eficientă recomandată de nutriționistul Mihaela Bilic
Cum poți să slăbești ușor și fără dietă. Metoda simplă și eficientă recomandată de nutriționistul Mihaela Bilic

Totodată, Mihaela Bilic a spus că ea ar transforma ciorba românească într-un brand de țară. Aceasta ar reprezenta un aliment prietenos, dietetic.

„La masa de prânz eu aș mânca o ciorbă. Suntem români și îmi pare rău că nu folosim ciorba ca pe un aliment prietenos, dietetic. E nevoie de studii din străinătate, care să ne arate că, la ecografie, o ciorba stă de două ori mai mult timp în stomac decât un felul doi consumat cu o sticluță de apă. Sunt așa o mare apărătoare a ciorbei, încât aș face-o brand de țară”, a mai spus Mihaela Bilic.