Home » Life & Style » Dieta indiană – păreri pro și contra. Cât slăbești și la ce să fii foarte atent

Dieta indiană – păreri pro și contra. Cât slăbești și la ce să fii foarte atent

Bucur Ioana / 07.10.2020, 14:18

Este considerată una dintre cele mai eficiente metode de slăbit, dar și printre cele mai controversate. Există despre dieta indiană păreri pro cât și contra. Cât slăbești și la ce trebuie să fii foarte atent pentru a vedea rezultate. Atenție, o singură abatere de la reguli poate da peste cap întregul proces.

Dieta indiană – păreri pro și contra. Care sunt alimentele care te ajută să slăbești

Există despre dieta indiană păreri pro cât și contra. Dieta presupune consumul de fructe, legume, cereale, nuci, produse lactate, dar și condimente ce potențează gustul mâncării, fără să crească numărul de calorii. Dacă este respectată cu strictețe, poate ajuta în procesul de slăbire și chiar la menținerea unui stil de viață sănătos.

Există vreun argument științific ce stă în spatele principiilor alimentare recomandate? Cu privire la dieta indiană păreri contra pun la îndoială rezultatele pe care aceasta le promite.  Dieta indiană este unul dintre cele mai eficiente moduri prin care ne putem detoxifia organismul. În perioada în care o urmăm, există mai multe alimente ce nu pot fi consumate deloc, printre care grăsimile, proteinele prelucrate și carbohidrații nesănătoși. Cei care urmează dieta indiană trebuie să consume până la doi litri de apă pe zi. Astfel, organismul se curăță de toxine și își va îmbunătăți digestia.

Dieta indiană – păreri pro și contra. Nu există limită în ceea ce privește cantitățile

Legat de dieta indiană păreri ce susțin cu vehemență că este una dintre cele mai eficiente metode de a slăbi spun că rezultatele ce se văd pe cântar sunt consecința alimentelor bogate în vitamine și minerale esențiale recomandate. Dieta indiană este bogată în carbohidrați sănătoși, precum orezul brun, sursă importantă de magneziu, potasiu, calciu și fibre.

Despre dieta indiană păreri pro susțin că  nu trebuie să se limiteze cantitatea de alimente care se consumă, ci doar tipul de alimente consumate, potrivit csid.ro. Mesele mici și dese, combinate cu un consum ridicat de apă, vor accelera metabolismul, ducând la pierderea în greutate.

Dieta indiană - păreri pro și contra. Cât slăbești și la ce să fii foarte atent
Dieta indiană – păreri pro și contra. Cât slăbești și la ce să fii foarte atent

Dieta indiană – păreri pro și contra. Cum arată meniul pentru patru săptămâni

Dieta indiană. Ce trebuie să mănânci în prima săptămână

Imediat după ce te trezești, pe stomacul gol, se mănâncă un fruct la alegere și o lingură de amestec de semințe – de in, susan sau dovleac. Apoi, la micul dejun, se pregătește un sandviș cu brânză ricotta și mentă sau omletă din două ouă cu două felii de pâine integrală sau turtă din făină de orez cu mărar sau două turte din făină inetgrală, apă și sare cu un pahar de suc de fructe. La gustare, patru nuci și două curmale sau un fruct la alegere sau apă de cocos.

Prânzul constă în două turte din cereale integrale sau un bol mic de orez brun și un bol mic de linte fiartă sau omletă sau un bol de lapte covăsit cu o tocană de legume. A doua gustare poate fi un fruct la alegere sau un bol de germeni de grâu. Cina, ultima masă a zilei în timpul dietei indiene, constă în două turte multicereale cu salată și un bol de lapte covăsit sau un bol de mei cu un bol de tocană de linte și un bol de salată.

Ce trebuie să mănânci în a doua săptămână de dietă indiană

Imediat după ce te trezești, pe stomacul gol, se mănâncă cinci sau șase migdale și 10 mililitri de suc de iarbă. Apoi, la micul dejun, se mănâncă un bol de salată de fructe cu semințe de in și ovăz sau un bol de orez brun sau legume sau un bol de orez fiert cu un pahar de suc de fructe. La gustare, se bea un pahar de shake proteic sau un platou de fructe.

Prânzul constă în două turte multicereale cu un bol de tocană de legume sau un bol de orez brun sau roșu cu o omletă cu legume. A doua gustare va fi un fruct la alegere cu o cană de ceai verde sau amestec de nuci și semințe. La cină, se pregătește un bol de orez basmati cu ciuperci sau un bol de tocană de legume cu un bol de salată sau un bol de lapte covăsit cu curry vegetarian.

Dieta indiană - păreri pro și contra. Cât slăbești și la ce să fii foarte atent
Dieta indiană – păreri pro și contra. Cât slăbești și la ce să fii foarte atent

 Ce trebuie să mănânci în a treia săptămână de dietă indiană

În cea de-a treia săptămână de dietă indiană, pe stomacul gol, se recomandă 10 ml de spirulină și un fruct la alegere. Apoi, la micul dejun, un bol de legume trase la tigaie sau două căni de lapte bătut cu o turtă din făină de ovăz sau un bol de legume cu semințe și nuci.  Prima gustare poate fi un un fruct la alegere sau un pumn de nuci și alune.

Prânzul constă în două turte multicereale cu un bol de legume sau un bol de orez roșu fiert cu un bol de curry vegetarian și o cană de lapte covăsit. A doua gustare trebuie s fie suc de fructe cu extract de spirulină. Apoi, la cină, se consumă un bol de fructe cu două lipii din cereale integrale sau un bol de orez cu un bol de lapte covăsit.

Ce trebuie să mănânci în ultima săptămână de dietă indiană

În ultima săptămână de dietă indiană, primul lucru ce trebuie consumat, imediat după trezire, pe stomacul gol, sunt trei sau patru nuci sau 10 ml de suc Amla. La micul dejun, deja obișnuitele două turte din făine de orez și linte cu un bol de lapte covăsit sau două clătite din cereale integrale și legume sau un bol de orez cu legume și condimente. Prima gustare – un bol de salată de germeni.

La prânz, un bol de mei fiert cu condimente și un bol de tocană sau două turte multicereale cu legume trase la tigaie și ou sau un pahar de lapte bătut și curry vegetarian. A doua gustare, o cană de boabe de porumb fiert și o cană de cafea sau de ceai verde sau un fruct la alegere. La cină, un bol de legume și semințe cu o tură multicereale sau un bol de orez brun cu legume și ou bătut, scrie doc.ro.

Dieta indiană – păreri pro și contra. Ce rezultate vei vedea, după doar câteva zile

După doar câteva zile de urmat principiile recomandate de dieta indiană păreri pro susțin că primele rezultate vor începe să apară. Printre ele, se numără o piele mai luminoasă, un plus de energie, reducerea stratului de grăsime din jurul taliei și pierderea primelor kilograme.