Home » Sport » Pierdere uriașă pentru Cola-Cola, după gestul făcut de Cristiano Ronaldo la conferința de presă. Reacția incredibilă a gigantului american

Pierdere uriașă pentru Cola-Cola, după gestul făcut de Cristiano Ronaldo la conferința de presă. Reacția incredibilă a gigantului american

Alexandru Cazacu / 16.06.2021, 12:17
Pierdere uriașă pentru Cola-Cola, după gestul făcut de Cristiano Ronaldo la conferința de presă. Reacția incredibilă a gigantului american

La conferința de presă susținută înaintea meciului dintre Ungaria și Portugalia, Cristiano Ronaldo a refuzat să țină în față două sticle de Coca-Cola. Se pare că gestul făcut de celebrul fotbalist a dus la o pierdere uriașă pentru compania de băuturi răcoritoare.

Pierdere uriașă pentru Cola-Cola, după gestul făcut de Cristiano Ronaldo la conferința de presă

Deși acum ține o dietă fără zahăr și este împotriva băuturilor de acest fel, la începutul carierei sale, Cristiano Ronaldo a apărut în câteva reclame ale Coca-Cola. Cu toate acestea, la conferința de presă susținută înaintea meciului cu Ungaria, acesta a dat la o parte sticlele cu suc și a îndemnat lumea să bea apă.

Se pare că gestul fotbalistului a avut un impact negativ foarte mare asupra brandului. Așadar, potrivit evoluției acțiunilor Coca-Cola de dinainte și de după gestul lui Cristiano Ronaldo, compania a suferit pierderi de miliarde de dolari. Mai exact, înainte de conferința de presă cota Coca-Cola era aproape de 56,10 dolari, iar după 30 de minute, după ce fotbalistul a părăsit sala de conferință, acțiunile au scăzut până la 55,22 dolari pe acțiune, potrivit Mediafax.

Astfel, gestul fotbalistului a dus la o scădere de 1,6% pentru Coca-Cola la bursă, compania trecând de la o valoare de 242 miliarde de dolari la 238 de miliarde, adică pierderi în valoare de aproximativ 4 miliarde de dolari.

Reacția Coca-Cola după gestul lui Cristiano Ronaldo

Potrivit unui purtător de cuvânt al Campionatului European de Fotbal, ”jucătorilor le este oferită și apă, pe lângă Coca-Cola și Coca-Cola Zero Zahăr, atunci când participă la conferințele de presă”. Fotbalistul portughez a dat deoparte cele două sticle de Coca-Cola, cu toate că această companie este unul dintre cei mai importanți sponsori ai Campionatului European.

Cum era și de așteptat, după gestul lui Cristiano Ronaldo, reacția companiei Coca-Cola nu a întârziat să apară. Astfel, reprezentanții companiei de băuturi răcoritoare au transmis că: ”Toată lumea are dreptul de a-și alege băutura preferată”, potrivit The Guardian.

Pierdere majoră pentru Cola-Cola, după gestul făcut de Cristiano Ronaldo
Pierdere majoră pentru Cola-Cola, după gestul lui Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo nu este de acord ca fiul său să bea Coca-Cola

În vârstă de 36 de ani, starul portughez este cunoscut în lumea fotbalului atât pentru exercițiile fizice intense, dar și pentru dieta strictă pe care o are. Nu cu mult timp în urmă, Cristiano Ronaldo a dezvăluit că dieta sa constă în șase mese mai mici, răspândite pe tot parcursul zilei. Acestea conțin multe fructe, legume și proteine și absolut toate gătite fără ulei.

De asemenea, fotbalistul a dezvăluit că obișnuiește să ia decizii drastice în privința fiului său atunci când bea Coca-Cola sau consumă alimente nesănătoase, Cristiano Ronaldo fiind cunoscut pentru stilul său de viață sănătos, pe lângă antrenamentele zilnice.

”Sunt dur cu fiul meu. Uneori bea Coca-Cola sau Fanta, mănâncă chips-uri și știe că nu-mi place”, declara Cristiano Ronaldo.

Cu toate că gestul fotbalistului a afectat imaginea companiei Coca Cola, care a pierdut 4 miliarde de dolari, împotriva lui nu se poate lua nicio măsură oficială, deoarece Cristiano Ronaldo s-a încadrat în termenii oficiali ai înțelegerii dintre compania americană și UEFA.