Home » Sport » Sportiva care a luat prima notă de zero la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Care de fapt motivul acestui punctaj

Sportiva care a luat prima notă de zero la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Care de fapt motivul acestui punctaj

Alexandru Cazacu / 03.08.2021, 16:44
Sportiva care a luat prima notă de zero la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Care de fapt motivul acestui punctaj

O sportivă nord-americană a luat prima notă de zero la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cum s-a putut întâmpla acest lucru și care a fost motivul pentru care a fost notată astfel? Ei bine, asta veți afla în continuarea acestui articol.

Sportiva care a luat prima notă de zero de la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Mai exact, este vorba despre canadianca Pamela Ware. Sportiva care a participat la proba de sărituri în apă de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a trecut prin cel mai negru scenariu care poate apărea la această probă, scrie Insider.

Pamela Ware a avut parte de un debut nefericit la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Aflată în semifinala la săritura în apă pe trambulina de 3 metri, sportiva și-a calculat greșit pașii pentru săritura în bazinul olimpic și a fost nevoită să sară în picioare. Așadar, ea a fost notată cu prima notă de 0.0 de la JO de la Tokyo, ratând intrarea în finală.

Ce spune Pamela Ware despre nefericitul eveniment

După întâmplarea nefericită, canadianca a vorbit pe Instagram despre ce s-a întâmplat la olimpiadă. Spotiva le-a mulțumit celor care i-au fost alături, precizând faptul că acest lucru se putea întâmpla oricui.

”Ceea ce facem la competiții este doar o mică parte a muncii pe care o depunem de fapt ca să ajungem acolo. Eram foarte pregătită pentru Jocurile Olimpice și am făcut o greșeală. I se putea întâmpla oricui, dar am pățit-o eu într-un moment nepotrivit. Cred că dacă aș fi executat săritura, m-aș fi rănit. Sper că sunteți obișnuiți să mă aveți prin preajmă pentru că nu am de gând să plec nicăieri, nu mă dau bătută”, a spus Pamela Ware.
Pamela Ware a luat prima notă de zero de la Jocurile Olimpice de la Tokyo
Pamela Ware a luat prima notă de zero de la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Prima notă de zero din istoria Jocurilor Olimpice

Cu toate acestea, prima notă de zero din istoria Jocurilor Olimpice a fost luată în 2016 de rusoaica Nadezhda Bazhina, în vârstă de 28 de ani. Ea reușea la vremea respectivă cea mai proastă performanță din istoria Jocurilor Olimpice în preliminariile pentru săritura în apă de la 3 metri, scria Business Magazin.

În ciuda faptului că la celelalte cinci sărituri precedente, Bazhina a luat doar note bune, rusoaica a alunecat pe trambulină la începutul săriturii, fiind astfel forțată să execute săritura într-un unghi dificil. Ei bine, acest lucru a rezultat notarea sportivei cu 0. Așadar, ea a ratat atunci calificarea în semifinale și, prin urmare, șansa la titlul olimpic.

Doi atleți au împărțit medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Gianmarco Tamberi și Mutaz Essa Barshim și au mers perfect în finala de la Jocurile Olimpice, până la înălțimea de 2,37 metri. Ulterior, au ratat tot la 2,39, iar un oficial al Comitetului Olimpic Internațional le-a propus o încercare de departajare. Ei bine, în acel moment, unul dintre sportivi a întrebat nu se pot oferi două medalii de aur. Așadar, a urmat o discuție cu organizatorii, apoi sărbătoarea a fost declanșată pe stadionul Olimpic din Tokyo. Cei doi, prieteni foarte buni și în afara competițiilor, s-au luat în brațe și au dansat, potrivit gsp.ro