Home » Știri » 7 lucruri mai puțin știute despre Gică Hagi, Maradona din Carpați. Cum a luat naștere pasiunea Regelui pentru fotbal

7 lucruri mai puțin știute despre Gică Hagi, Maradona din Carpați. Cum a luat naștere pasiunea Regelui pentru fotbal

Alexandru Cazacu / 05.02.2021, 15:59
7 lucruri mai puțin știute despre Gică Hagi, Maradona din Carpați. Cum a luat naștere pasiunea Regelui pentru fotbal

Vineri, 5 februarie, celebrul fotbalist român își aniversează ziua de naștere. Gică Hagi împlinește vârsta de 56 ani. Este cunoscut în lumea întreagă pentru performanța sa în materie de fotbal și mulți îl iubesc pe ”Regele” fotbalului românesc. Mai departe, vă prezentăm câteva lucruri mai puțin știute despre ”Maradona din Carpați”

Lucruri mai puțin știute despre Gică Hagi

Născut la 5 februarie 1965, în localitatea Săcele din Județul Constanța, încă de la o vârstă fragedă, Gică Hagi a fost un mare pasionat al fotbalului. La vârsta de doar 10 ani, Gheorghe Hagi a început să joace fotbal, la Farul Constanța. Iar la 17 ani a debutat cu aceeași echipă în Divizia A din România. Deși putem crede că știm totul despre marele fotbalist român, în continuare vom afla câteva din lucrurile mai puțin cunoscute despre el.

Fratele lui Hagi a murit

Gică Hagi este cel mai mic dintre frații săi. Mai mult de atât, între cele două surori ale fotbalistului a mai fost un băiețel care a murit la doar nouă luni de zile, iar numele lui era tot Gheorghe.

Gică Hagi a avut o clinică stomatologică

Nu mulți sunt cei care știu că Gică Hagi a avut împreună cu un prieten o clinică de stomatologie. Însă ”Regele fotbalului românesc” i-a lăsat afacerea prietenului său, deoarece era mult mai interesat de fotbal.

Gică Hagi, declarat inapt pentru fotbal

Surprinzător este faptul că un medic l-a declarat pe Gică Hagi ca fiind inapt pentru fotbal. Mai exact, la acea vreme Gică Hagi era deja un jucător de performanță, însă doctorul care l-a evaluat a spus că nu Hagi nu corespunde ”fizic” și ”biologic”. După acestea a avut loc un meci, iar ”Regele” a fost pus căpitan de echipă.

Cât valora Gică Hagi după revoluție

La începutul anilor 90, Gheorghe Hagi valora 6,4 milioane de dolari. Imediat după revoluție, în 1990, Hagi s-a transferat de la Steaua la Real Madrid pentru suma de 4 milioane de dolari. Mai târziu, în 1992, ”Regele” a venit la Brescia pentru 2,4 milioane de dolari, acolo unde antrenor era Mircea Lucescu. Mai mult, la aceeași echipă jucau și colegii lui Gică de la echipa Națională. Mai exact, la Brescia erau și Dănuț Lupu, Ioan Sabău, Florin Răducioiu și Dorin Mateuț.

Lucruri mai puțin cunoscute despre Gică Hagi
Lucruri mai puțin cunoscute despre Gică Hagi

De unde vin numele copiilor lui Gică Hagi

”Maradona din Carpați” are doi copii pe care i-a botezat după numele părinților săi. Așadar, fiului său Ianis, Gică Hagi i-a pus numele după cel al tatălui său, Iancu. Iar fiica sa Kira a fost numită după Kirața (mama fotbalistului).

Distincțiile primite de Gică Hagi

Fostul președinte al României, Emil Constantinescu i-a oferit celui mai mare jucător de fotbal român Ordinul Național ”Serviciul Credincios” în grad de Comandor. Acestă distincție primită de Gică Hagi, era a doua cea mai înaltă din România. De asemenea, fostul președinte Traian Băsescu l-a decorat pe Gheorghe Hagi cu Ordinul Național ”Meritul Sportiv”.

Prima minge a lui Gică Hagi

Poate părea ireal, însă prima minge de fotbal al celui mai mare fotbalist român a fost o vezică de porc. Abia la vârsta de 7 ani, Gică Hagi a primit una de cauciuc, asta după ce înainte a avut o altă minge din păr de cal, pe care i-a făcut-o bunicul său.