Home » Știri » Accident aviatic în Columbia. 76 de decese

Accident aviatic în Columbia. 76 de decese

George Stanciu / 29.11.2016, 14:12
Accident aviatic în Columbia. 76 de decese

Portarii Danillo şi Follmann şi mijlocaşul Alan Ruschel sunt doi dintre cei şase pasageri transportaţi la spital după ce avionul cu care echipa de fotbal Chapecoense se deplasa în Columbia s-a prăbuşit în noaptea de luni spre marţi, în apropierea orașului Medellin. Autorităţile columbiene au confirmat că 76 de persoane au decedat în această tragedie aviatică.

Autorităţile columbiene au anunțat că 76 de persoane și-au pierdut viața în accidentul produs la ora locală 22.15, 75 dintre ei au murit pe loc, o altă victimă decedând la spital, ca urmare a rănilor suferite.

Iniţial, la spital au ajuns doi membri ai echipajului, trei jucători de fotbal şi un jurnalist. Nu se ştie care dintre aceștia a murit. Pe lista iniţială a supravieţuitorilor apăreau însoţitoarea de zbor Jimena Suárez, dar şi jurnalistul Rafael Henzel.

Opt fotbalişti, Nemen, Demerson, Boeck, Andrei, Hyoran, Martinuccio, Moises şi Nivaldo, nu s-au îmbarcat la bordul zborului către Medeliin, nefiind convocaţi pentru partida tur a finalei Cupei Americii de Sud.

În total, la bord se aflau 81 de persoane, 72 de pasageri şi nouă membri ai echipajului. Autorităţile au suspendat operaţiunile de căutare, din cauza ploilor abundente înregistrate în zona muntoasă, îngreunând accesul. Eforturile vor fi reluate după ce se va lumina în zonă.

Presa din Columbia a publica imagini cu epava, conform news.ro, în timp ce cea braziliană scrie că printre cei aflaţi la bord se aflau 21 de jurnalişti.

Flightradar24, care oferă în timp real informații despre toate cursele aeriene din lume, a pierdut semnalul cursei 1933 când aceasta se afla la circa 4.700 de metri altitudine şi la o distanță de 30 de kilometri de destinaţie.

„În această seară s-a aflat că un avion care venea de pe aeroportul Viru Viru, din Santa Cruz, Bolivia, care ar fi trebuit să aterizeze pe aeroportul Jose Maria Cordova, s-a abătut de la traseu”, a afirmat un oficial din serviciile de salvare columbiene, Mauricio Parodi, pentru presă, la scurt timp după ce au apărut primele informaţii în legătură cu tragedia aviatică.

Cauza accidentului nu este clară momentan, dar sunt vehiculate două ipoteze: fie aeronava a rămas fără combustibil, fie a apărut o problemă electrică, iar pilotul ar fi vrut să epuizeze combustibilul înainte de a încerca o aterizare de urgenţă, pentru a evita un posibil incendiu.

La bordul aeronavei Avro RJ85 produs de o companie inclusă în prezent în BAE Systems, se aflau şi 22 de jucători ai echipei Chapecoense, care urma să joace, miercuri, meciul tur al finalei Copei Sudamericana (echivalentul sudamerican al Ligii Europa) la Medellin, contra formaţiei Atletico Nacional.

Confederaţia Sud-Americană de Fotbal a suspendat toate activitățile, ca urmare a accidentului aviatic.