Home » Life & Style » Adevărata relație dintre Prințul William și Prințul Harry. Când s-a produs, de fapt, ruptura dintre cei doi frați

Adevărata relație dintre Prințul William și Prințul Harry. Când s-a produs, de fapt, ruptura dintre cei doi frați

Bucur Ioana / 21.10.2020, 17:32

Lumea întreagă a fost martorul suferinței lor. Prințul William și Prințul Harry au trecut împreună prin divorțul părinților și, tot împreună, au încercat să vindece rana lăsată în suflet de moartea cumplită a mamei lor. Până acum câteva luni, păreau de nedespărțit, însă, departe de ochii publicului, adevărul era cu totul altul. Un apropiat al familiei regale a dezvăluit când s-a produs, de fapt, rupture dintre cei doi frați.

Adevărata relație dintre Prințul William și Prințul Harry. Viitorul rege și „măscăriciul” forțat să trăiască în umbra fratelui mai mare

Ruptura dintre Prințul William și Prințul Harry pare a f una definitive. Cu toate că publicul pune întreaga vină în mâinile ducesei de Sussex, Meghan Markle, adevărul este că relația celor doi frați a fost dintotdeauna una dificilă. Invitat la emsiunea Good Morning America, difuzată de postul american de televiziune ABC, expertul regal Robert Lacey a dezvăluit probleme dintre cei doi au apărut încă din copilărie. Lacey este și autorul cărții „Bătălia fraților”, în care prezintă evenimentele ce au dus la îndepărtarea Prințului Harry de familia regală. Autorul descrie o copilărie dificilă marcată de divorțul părinților, moartea violentă a mamei lor, restricțiile impuse de viața la casa regelaă și rolurile total diferite pe care le aveau cei di băieți.  Se pare că Prințul Harry avea doar patru ani când și-a dat seama că va trăi mereu în umbra fratelui său.

Adevărata relație dintre Prințul William și Prințul Harry. Când s-a produs, de fapt, ruptura dintre cei doi frați
Adevărata relație dintre Prințul William și Prințul Harry. Când s-a produs, de fapt, ruptura dintre cei doi frați

„În ciuda vârstei fragede, de șase sau șapte ani, William devine brusc mai serios. Este conștient de destinul său de rege, în timp ce Harry merge în direcția opusă. Există o poveste despre cum Harry, la vârsta de patru ani, se purta urât când se afla într-o mașină, iar bona lui îi spune să înceteze moment în care el spune: «Nu trebuie să mă comport frumos pentru că nu voi fi niciodată rege!»

Dar, deși nu era sortit să fie rege, mezinul familiei regale avea, totuși, un rol de jucat. „Harry și-a dat seama de abia în adolescență că i se pusese eticheta de măscăriciul curții regale, că era «numărul doi». Uite-l pe William, este mereu la datorie și merge mai departe pe calea convențională. Harry, în schimb, este cel care radiază de iubire, de autodeterminare, a dezvăluit expertul regal Robert Lacey.

Meghan Markle, șansa Prințului Harry de a se elibera de o viață pe care nu și-ar fi dorit-o

În momentul în care a cunoscut-o pe actrița Meghan Markle, Prințul și-a văzut șansa de a evada. Ajunsese într-un punct în care ura poziția de veșnic secund, în spatele fratelui său. „Harry se îndrăgostește de această femeie, se simte inspirat de ea și se lasă transformat de aceasta, dar nu este total schimbat. Ideile și tensiunile din lăuntrul lui astfel se rezolvă, dar vrea mai mult de atât. Palatul însă nu a putut face față acestei provocări”, a spus Lacey.

Adevărata relație dintre Prințul William și Prințul Harry. Când s-a produs, de fapt, ruptura dintre cei doi frați
Adevărata relație dintre Prințul William și Prințul Harry. Când s-a produs, de fapt, ruptura dintre cei doi frați

Se căsătoresc și devin părinți. Lunile trec iar noul cuplu descoperă că este din ce în ce mai greu să se supună regulilor impuse de casa regală. Anunță că vor să părăsească familia regală și să se plece din Marea Britanie. Regina Elisabeta a II-a îi cheamă pe cei doi frați la o ședintă de urgență, pentru a negocia condițiile „despărțirii”. Harry acceptă, în timp ce William își exprimă clar frustrarea cu privire la fratele său.

Când s-a produs, de fapt, ruptura dintre Prințul William și Prințul Harry

Războiul dintre frați era declarat. Marea confruntare urma să e dea la întâlnirea în care avea să se discute viitorul Prințului Harry în familia regală: Sandringham Summit. Potrivit expertului regal, acesta este momentul în care s-a produs, de fapt, rupture dintre Prințul William și Prințul Harry.

„William a spus «Nu», în schimb Harry a spus «Da». Apropiații au spus că William simte că nu-și poate păstra cumpătul în prezența lui Harry sau că efectiv nu vrea să stea la masă alături de fratele său. El a spus: «Mă așez la negocieri, dar nu voi sta la aceeași masă»”, a dezvăluit Lacey.