Home » Știri » Aeroportul din Timișoara se extinde

Aeroportul din Timișoara se extinde

George Stanciu / 13.10.2016, 15:54
Aeroportul din Timișoara se extinde

Aeroportul din Timișoara a efectuat un studiu de fezabilitate cu privire la construirea unui nou terminal de sosiri externe şi a demarat lucrările pentru a extinde parcarea, investiţia ridicându-se la aproximativ 2,5 milioane de euro.

Dan Idolu, directorul Aeroportului Internaţional ”Traian Vuia” din Timişoara, a transmis joi, pentru news.ro că instituţia la conducerea căreia se află va construi, folosind fonduri proprii, un terminal nou pentru călători, ce are ca scop preluarea curselor externe ce sosesc la aeroport. Noul terminal se va desfășura pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi.

Studiul de fezabilitate pentru terminal a fost deja efectuat, iar investiţia va fi finalizată în aproximativ un an.

”Pe cont propriu am elaborat un studiu de fezabilitate privind construirea unui terminal de sosiri curse externe, cu o suprafaţă de aproximativ 3.000 metri patrati, din surse proprii, care va fi finalizat până în 30 septembrie 2017. Cel puţin asa ne-am propus noi, să începem anul viitor orarul de iarnă cu noul terminal. Noul terminal ne-ar costa cam 2,5 milioane de euro, din venituri proprii”, a mai afirmat Idolu.

Noul terminal de pe Aeroportul din Timișoara va dispune de trei benzi pentru bagaje, de șapte filtre de control de frontieră, dar va beneficia şi de o zonă liberă mai generoasă.

”Actualul terminal de sosiri externe, existent în aerogară, se va dezafecta şi vom face o zonă publică mai mare, cu funcţiuni de plecări curse externe. (…) Va fi o clădire simplă, eficientă, cu spaţii largi, deschise”, a mai afirmat directorul Aeroportului Timișoara.

Potrivit lui Dan Idolu, se estimează că 2016 se va încheia cu un număr total de 1,2 milioane de călători, iar în 2017 acesta estimează că 1,7 – 1,8 milioane de călători vor ajunge pe Aeroportul Timișoara. Piaţa deservită de acest aeroport este de aproximativ 2- 2,5 milioane de călători. Transportul de mărfuri a înregistrat o creștere de 60 la sută, comparativ cu anul trecut.

Sursă imagine: www.opiniatimisoarei.ro