Home » Știri » Afaceri cu flori de săpun- cum poți transforma un hobby în principala sursă de venit

Afaceri cu flori de săpun- cum poți transforma un hobby în principala sursă de venit

Ileana Mladinoiu / 15.11.2020, 12:02
Afaceri cu flori de săpun- cum poți transforma un hobby în principala sursă de venit

Sunt oameni care își petrec timpul liber îndelednicidu-se cu diverse activități plăcute, relaxante, revigorante, deci cu beneficii pentru sănătate, fără nicio legătură cu profesiile lor. În engleză se numesc hobby-uri.

Cum să faci flori de săpun în așa fel încât vânzarea lor să devină principala sursă de venit

Multe dintre hoby-urile cunoscute până acum, lectura, dansul, grădinăritul, muzica, scrisul, handmande, alungă plictiseala, stimulează imaginația creativă. Cele din urmă, produsele handmande, acele produse lucrate manual din ceramică, sticlă, lemn, porțelan de către oameni talentați se bucură de aprecieri, deoarece cuprind în ele o poveste, trăiri de tot felul, bucurând ochiul prin unicitatea lor.

Atunci când pasiunea/hobby-ul este transformată de unii în afacere și când de pe urma ei se obțin venituri consistente, de ce nu ați încerca, în special cei care ați rămas fără slujbe, să vă axați pe competențele deținute, pe talent și să vă apucați de o treabă importantă.

Vă sugerăm să vă aplecați asupra florilor de săpun, cadoul perfect, inspirat, de bun gust, pentru iubitorii de unicate, fiindcă, într-adevăr, acest gen de flori sunt unicate.

Interesant de aflat originea florilor de săpun

Cea mai populară teorie urmărește originea sculpturii mai întâi în fructe și legume în secolul al XIV-lea și este asociată cu Festivalul thailandez Loy Kratong (21-23 noiembrie). Thailandezii fac atunci plute  decorate cu frunze de bananier, flori și obiecte mici pe care le lasă să plutească pe râu.

În 1364, una dintre slujnicele regelui Phra Ruang a dorit să creeze un decor unic pentru pluta ei. A sculptat o floare într-o legumă, precum și o pasăre pusă lângă floare. Regele Phra Ruang a fost foarte impresionat de creația sa și le-a ordonat tuturor soțiilor să învețe această nouă artă.

Sculptura în fructe și legume este încă foarte populară în Thailanda și în întreaga lume, numai că termenul său de valabilitate este scurt. Acesta a fost motivul pentru care s-a învățat sculptura în săpun, materialul care se apropie cel mai mult de sculptarea fructelor și legumelor. Săpunul fără teamă de căldură sau umiditate poate dura incredibil de mult și poate da un parfum deosebit într-o cameră mică.

Copiii și adulții pot începe rapid cu sculptura în săpun. Este un material suficient de moale încât îl puteți sculpta cu un cuțit sau alte obiecte pe care le aveți deja acasă, cum ar fi linguri, furculițe sau scobitori. În plus, puteți cumpăra bare de săpun pentru a sculpta modele complexe pe ele.

Cum poți transforma un hobby într-o sursă de venit
Cum poți transforma un hobby într-o sursă de venit

Pași pentru crearea florilor de săpun

Pasul 1

Alegeți baza de săpun. Puteți folosi orice bază doriți, dar țineți cont că nu trebuie să fie prea rigidă, fiindcă va fi mai greu să sculptați. Pe de altă parte, dacă este prea moale, probabil că se va sfărâma complet. De asemenea, săpunul dreptunghiular este mai ușor de sculptat pentru începători decât săpunul rotund. Culoarea o alegeți în funcție de proiectul dvs.

Pasul 2

Alegerea instrumentului cu care veți lucra. Un cuțit de sculptură este instrumentul perfect pentru a da săpunului forma de bază. Pentru a sculpta detaliile, ar trebui să folosiți un cuțit mai subțire, bisturiu sau chiar o scobitoare.

Pasul 2

Protejați zona de lucru. Așezați un ziar peste zona în care veți sculpta săpunul. După ce ați terminat, îl puteți curăța cu ușurință ridicând ziarul. Oaltă metodă este să țineți săpunul peste un bol în timp ce îl sculptați.

Pasul 3

Îl constituie alegerea subiectului, în cazul de față, florile. Folosiți-vă imaginația pentru a vă da seama ce flori vreți să sculptați (trandafiri, orhidee, nuferi, bujori, crăciunițe, garoafe etc.

Pasul 4

Scăpați de numele mărcii de săpun. Pentru acest lucru, treceți săpunul sub apă călduță și cu ajutorul unui burete sau cuțit fin răzuiți puțin stratul de deasupra până când suprafața va deveni netedă. Dacă nu vă deranjează ce este imprimat pe săpun, puteți lăsa așa.

Cum poți face flori de săpun
Cum poți face flori de săpun

Pasul 5

Faceți contururile  florii pe care doriți să o realizați (o schiță), ca să știți ce trebuie eliminat din săpun.

Pasul 6

Tăiați, nu grosier, ca să nu se sfărâme, marginile săpunului, începând de la unul dintre colțuri. Tăieturile sunt destul de greu de făcut, de aceea nu vă grăbiți.

Pasul 7

Treceți la detaliile florii. Pentru ca modelul să fie unic, începeți de la mijlocul săpunului cu instrumentul ales, tăind excesul materialului, gravând apoi petalele florii. Sculptați încet și cu atenție, ca și cum ați curăța cartoful, referindu-ne la modul de ținere a cuțitului. Puteți colecta resturile de săpun îndepărtate, ca să faceți un săpun lichid.

Sfat: Florile de săpun nu pot fi folosite ca săpun, însă puteți pune căteva picături de uleiuri esențiale pe ele.

Experiența lui Nicolas Floriant, tânărul care a dezvoltat o afacere profitabilă din florile de săpun

Nicolas Floriant este un tânăr francez, grădinar de profesie, care a reușit să reinventeze modul de păstrare a parfumului unei flori. În căutare de inspirație, Nicolas a trecut mai întâi prin Asia de sud-est, unde l-a întâlnit pe maestrul său în sculptură, care l-a învățat să lucreze pe legume și fructe. “A fost un drum lung”, mărturisește francezul pe arteofxpression.fr “până am ajuns să stăpânesc această artă”.

Face flori din săpun cu o precizie de necrezut, expune și vinde operele sale prin toată Europa, iar oamenii se înghesuie să le cumpere dintr-o piață din Bandol, unde este găsit în fiecare seară, neștiind asupra cărui model să se oprească.

“Crearea unui model unic este pasiunea mea. Sunt dispus la deschiderea de ateliere de lucru, la oferirea de cursuri, la organizarea de demonstrații în timpul unor evenimente,cum ar fi căsătoria. Nici noaptea nu am odihnă. Călătoresc prin Paris, Belgia, Elveția, Luxemburg”.

Cel mai dificil lucru pentru omul de afaceri francez a fost concentrarea asupra sarcinii pe care o avea de făcut, pentru că atunci când creează o floare, deja se gândește la alta. Petalele și pistilul, foarte fin, sunt cele mai complexe elemente de realizat”, completează artizanul NicolasFloriant în interviul pentru fleursdesavon.com

Florile de săpun vor adăuga culoare oricărei camere și vor însufleți orice inimă.