Home » Știri » ALDE: tinerii demisionează din cauza declarațiilor lui Tăriceanu

ALDE: tinerii demisionează din cauza declarațiilor lui Tăriceanu

George Stanciu / 17.10.2016, 15:57
ALDE: tinerii demisionează din cauza declarațiilor lui Tăriceanu

Vicepreședintele organizației de tineret ALDE, Elena Alecu, dar şi Andrei Timiş, membru al conducerii TLDE, își dau demisia din partid, acuzându-l pe Călin Popescu Tăriceanu că susține ”politicieni penali”. Ei susțin că vorbesc în numele tinerilor din mai multe filiale ale organizației de tineret a ALDE. 

”Am ales să facem politică liberală pentru că avem convingerea fermă că liberalismul e doctrina potrivită generaţiei noastre, care îmbină în mod perfect libera iniţiativă, respectarea drepturilor şi promovarea valorile autentice. Am ales să facem politică liberală în ALDE, crezând că un fost premier liberal, singurul premier liberal postdecembrist, un om politic declarat liberal încă de la începutul anilor `90 va face o politică pe care ne-o dorim cu toţii. Ne-am înşelat. Am fost înşelaţi”, susțin cei doi demisionar, într-un comunicat citat și de news.ro.

Ei susțin Călin Popescu Tăriceanu că nu face politică liberală, ci ”politica de cadre a penalilor invitaţi să preia partidul şi să ocupe funcţiile-cheie”.

În opinia lor, listele pentru parlamentare, așa cum încep să fie schițate momentan, arată că toată munca depusă în ultimul an și toate eforturile dedicate ALDE ajung la dispoziţia urmăriţilor penal, a inculpaților şi a condamnaţilor cu care Călin Popescu Tăriceanu a împânzit partidul.

”Suntem tineri care vor să facă politică. Politică liberală, nu politică anti-justiţie. ALDE, un proiect politic început frumos, a devenit în ultimele luni colacul de salvare pe care Călin Popescu Tăriceanu îl aruncă celor certaţi cu legea, cu aprobarea tacită a lui Daniel Constantin. Noii «colegi de partid» exluşi de peste tot şi recuperaţi de Tăriceanu nu fac decât să confirme eticheta de partid al penalilor. Iar noi, convinşi că rolul generaţiei noastre e să facem politică respectând legea, nu putem accepta asocierea cu personaje toxice pentru România. Iar pentru că partidul nu se poate schimba, iar fiecărei critică preşedintele Tăriceanu îi răspunde cu o excludere, am decis să părăsim ALDE”, afirmă Elena Alecu și Andrei Timiș.

Ei spun că au de gând să facă ”politică liberală, nu politică penală” şi că se adresează și în numele tinerilor din alte organizații ale partidului.