Home » Știri » Alegeri parlamentare: probleme serioase la Sibiu, două dosare penale

Alegeri parlamentare: probleme serioase la Sibiu, două dosare penale

Redactia Știri / 11.12.2016, 13:34
Alegeri parlamentare: probleme serioase la Sibiu, două dosare penale

Cu prilejul acestor alegeri parlamentare, au fost deschise și două dosare penale. În Sibiu s-au înregistrat probleme la alegerile parlamentare, au declarat surse oficiale. 

În timpul turului de alegeri parlamentare, două persoane din birourile electorale ale unor secții din Sibiu au primit dosare penale. Acestea ar fi votat în secțiile în care se aflau, cu toate că nu aveau acest drept, fiind domiciliate în alte zone.

Dosarele penale de la alegerile parlamentare au fost întocmite pentru ”vot fără drept”, potrivit unor surse oficiale, citate de News.ro.

”Este vorba despre un membru de votare al unei secţii din Apoldu de Sus şi de un membru de votare al unei secţii din municipiul Sibiu. Aceştia au votat în secţiile respective, deşi nu au domiciliul arondat la secţiile respective”, au declarat sursele citate.

După ce au fost făcute verificările de rigoare, autoritățile au ajuns la concluzia că sesizările primite cu ocazia alegerilor parlamentare se confirmă. Cele două secții în care s-au înregistrat problemele continuă să funcționeze normal. Deocamdată, Biroul Electoral Judeţean Sibiu nu a transmis modalitatea în care se va rezolva situaţia numărării voturilor la cele două secţii din judeţ.

Înainte de a afla care sunt rezultatele la alegerile parlamentare 2016, merită menționat faptul că, într-un sondaj IRES, PSD ocupă o poziție fruntașă. Mai exact, PSD ar urma să înregistreze 44% din votul românilor, pe locul doi fiind PNL cu 27%. USR s-ar situa pe poziția a treia, dar ar urma să primească numai 7% din voturi.

Dacă nu ați ieșit încă la vot, dar vă pregătiți să faceți acest lucru, avem acest articol în care vă spunem unde se votează și ce acte sunt necesare cu ocazia acestor alegeri parlamentare.