Home » Știri » Alegeri SUA: Candidatul democrat la vicepreședinție a votat

Alegeri SUA: Candidatul democrat la vicepreședinție a votat

George Stanciu / 08.11.2016, 15:41
Alegeri SUA: Candidatul democrat la vicepreședinție a votat

Candidatul democrat la vicepreședinție, Timothy Kaine, a votat marți la o secţie din Virginia, în cadrul alegerilor din SUA pentru desemnarea următorului președinte.

Cu câteva ore înainte de deschiderea urnelor, Kaine a scrie pe Twitter: “În această seară, inima mea este plină. Abia aştept următorul capitol. Haideţi să câştigăm şi să scriem istorie”.

Secţiile de vot s-au deschis la ora locală 6 (13 ora României) pe Coasta de Est a Statelor Unite.

Peste 45 de milioane de locuitori au votat deja anticipat.

Alegeri SUA – primele voturi din State

Alegătorii din Dixville Notch, Hart’s Location şi Millsfield au putut să meargă urnele de vot începând cu miezul nopţii, acestea fiind închise după ce toți alegătorii înregistraţi și-au exprimat votul.

Clinton a obţinut mai multe voturi la Dixville Notch (4 voturi) şi Hart’s Location (17 voturi), dar Trump a reușit să o devanseze o cu mult în Millsfield, obținând 16 voturi, în comparație cu cele 4 voturi obținute de candidata democrată, în prima rundă de alegeri din SUA, arată news.ro.

Începând cu ora locală 6 (13 ora României), americanii ce locuiesc pe Coasta de Est vor avea posibilitatea să voteze la cele mai importante alegeri din SUA. Apoi, pe măsură ce ziua avansează, se vor deschide treptat secțiile din toate cele 50 de state americane şi din Washington D.C, între orele 6 și 7 (până la ora 14:00, ora României).

Primele secţii de vot se vor închide la 2 ora României, și tot atunci vor începe să fie afișate primele proiecții cu privire la tendințele de vot ale americanilor cu privire la aceste alegeri din SUA.