Home » Știri » Alegeri SUA: Clinton a câștigat alegerile în prima localitate care a votat

Alegeri SUA: Clinton a câștigat alegerile în prima localitate care a votat

George Stanciu / 08.11.2016, 14:00
Alegeri SUA: Clinton a câștigat alegerile în prima localitate care a votat

Hillary Clinton a câştigat marţi în prima localitate care a avut dreptul să voteze la alegerile din SUA, Dixville Notch, din New Hampshire.

Clinton a obţinut 4 voturi, iar Donald Trump a obţinut 2.

Locuitorii din Dixville Notch, New Hampshire, sunt primii care au posibilitatea de a vota la alegerile din SUA, pentru alegerea președintelui. Tradiția din acest oraș face ca persoanele ce au drept de vot să se strângă la miezul nopții, pentru a vota. Rezultatele apar la doar câteva minute după ce voturile sunt validate, arată news.ro.

Anul acesta opt persoane au avut drept de vot, cu una mai multe decât în anii anteriori. Nancy De Palma, care lucrează în localitate, s-a înregistrat pe ultima sută de metri, la doar câteva minute înainte de deschiderea urnelor.

“Mesajul pe care vrem să îl transmitem este că, dacă 100% din oamenii dintr-un orăşel se pot trezi la miezul nopţii să voteze, atunci poate că şi restul ţării poate petrece o oră sau două pentru a ieşi la vot de asemenea”, a declarat observatorul scrutinului, Tom Tillotson.

Alegeri SUA – deschiderea secțiilor de vot

Începând cu ora locală 6 (13 ora României), americanii ce locuiesc pe Coasta de Est vor avea posibilitatea să voteze la cele mai importante alegeri din SUA. Apoi, pe măsură ce ziua avansează, se vor deschide treptat secțiile din toate cele 50 de state americane şi din Washington D.C, între orele 6 și 7 (până la ora 14:00, ora României).

Primele secţii de vot se vor închide la 2 ora României, și tot atunci vor începe să fie afișate primele proiecții cu privire la tendințele de vot ale americanilor cu privire la aceste alegeri din SUA.