Home » Știri » ALERTĂ METEO Capitala intră de luni în cod portocaliu de ger; temperaturile ajung la minus 20 de grade

ALERTĂ METEO Capitala intră de luni în cod portocaliu de ger; temperaturile ajung la minus 20 de grade

Sebastian Rotaru / 09.01.2017, 10:05
ALERTĂ METEO Capitala intră de luni în cod portocaliu de ger; temperaturile ajung la minus 20 de grade

Capitala va fi de luni sub cod portocaliu de ger, temperaturile vor fi, în noaptea de luni spre marţi, de minus 18 – minus 20 de grade, iar în zona preorăşenească vor ajunge la minus 23 de grade.

„În intervalul următor – ziua de astăzi, noaptea care urmează şi ziua de mâine -, gerul se va intensifica, Administraţia Naţională de Meteorologie va emit e o actualizare a atenţionării anteriorare cod galben de ger, pe parcursul acestei dimineţi, iar acest lucru presupune pentru municipiul Bucureşti intrarea sub incidenţa codului portocaliu de ger încă de astăzi”, a spus reprezentantul Administraţiei Naţioanale de Meteorologie, Gabriela Băncilă, la comandamentul de iarnă de la Primăria Capitalei, citată de news.ro.

Ea a precizat că avertizarea cod portocaliu de ger prespupune pentru Capitală, luni, o temperatură maximă în jurul valorii de minus 11 grade.

„În noaptea de luni spre marţi va fi maximul de intensitate a temperaturilor negative din această perioadă geroasă, şi mă refer la o minimă termică în jurul a minus 20 – minus 18 grade, posibil mai coborâtă în zona preorăşenească, spre minus 23 de grade”, a precizat Băncilă.

Capitala va fi şi marţi sub cod portocaliu de ger, pe timpul zilei maxima termică fiind cel mai probabil sub minus 11 grade.

Începând de marţi seară, vântul se va intensifica treptat, temperaturile vor rămân negative, în jurul a minus 12 – minus 11 grade, iar în cursul nopţii de marţi spre miercuri va înceape să ningă, a adăugat Băncilă.

Potrivit datelor deţinute în acest moment de ANM, intensitatea vântului este apreciată a fi în jurul valorii de moderat, ceea ce presupune rafale în jurul a 40-50 de kilometri pe oră, trecător fiind posibil să ajungă în jurul valorii de 55 de kilometri pe oră.

„Ninsorile vor fi din ce în ce mai intense pe parcursul zilei de miercuri şi vor fi asociate cu intensificări ale vântului”, a mai spus Gabriela Băncilă.

În prezent, toată ţara este sub avertizare cod galben de ger, fiind anunţate temperaturi maxime diurne între minus 16 şi minus 10 grade, iar minimele între minus 25 şi minus 15 grade.