Home » Știri » Alina Gorghiu: Amendamentele PSD privind majorările salariale, o crimă politică

Alina Gorghiu: Amendamentele PSD privind majorările salariale, o crimă politică

Octavian Palade / 01.11.2016, 13:55
Alina Gorghiu: Amendamentele PSD privind majorările salariale, o crimă politică

Alina Gorghiu, președintele PNL, a declarat marți că adoptarea de către majoritatea PSD-ALDE a amendamentelor referitoare la majorările salariale reprezintă ”o crimă politică”.

Alina Gorghiu a precizat că amendamentele PSD sunt un lucru pe care PNL îl contestă şi nu va permite acest exces, potrivit news.ro.

Președintele PNL a făcut, de asemenea, un apel să nu se cadă în capcana ”vânzătorilor de iluzii” de la PSD.

Alina Gorghiu a mai spus că speră că ”ideea de responsabilitate politică nu ţine exclusiv de perioada din afara campaniei, ci se aplică partidelor şi în campania electorală”.

”Sper că PSD va înţelege că nu poţi să manipulezi sindicate doar de dragul unor voturi şi că va înţelege că a vinde iluzii faţă de categorii care nu o duc bine în România doar pentru a lua nişte voturi, ştiind că acele majorări salariale nu pot fi aplicate, mi se pare o crimă politică. Mi se pare un cinism fără margini şi un lucru pe care nu am cum să nu-l contest”, a spus preşedintele PNL.

Alina Gorghiu a atras atenția că impactul bugetar al acestor prevederi este foarte mare şi că, în plus, există ”hibe în privinţa aspectului constituţional, pentru că se încalcă legi, prin aceste majorări şi principiul bicameralismului”. Liderul PNL a menționat că mai presus de toate o îngrijorează ideea de responsabilitate şi stabilitate.

”Vom vedea ce se întâmplă în plen. Apelul meu către cei care ne urmăresc este să nu cadă în capcana acestor vânzători de iluzii de la PSD, să înţeleagă că am avut precedente, cu dublarea salariilor profesorilor, deşi s-a votat cu unanimitate. Dragnea a avut trei ani de guvernare, pentru a modifica grilele salariale şi nu a făcut-o. Ce se întâmplă acum dinamitează ideea legată de legea salarizării în sistemul bugetar, iar noi, cei din PNL, nu avem cum să permitem un asemenea exces politic”, a mai afirmat Alina Gorghiu.

Comisia Juridică din Camera Deputaţior şi-a însuşit raportul favorabil adoptat de Comisiile de muncă şi buget pe Legea de adoptare a OUG 20/2016, cu un set de amendamente care prevăd majorări salariale pentru angajaţii din sănătate şi învăţământ, în medie cu 15%, fără să existe nicio dezbatere asupra proiectului.

Proiectul va fi trimis cu raport de adoptare în plenul Camerei Deputaţilor, for decizional, și urmează să fie supus la vot luni după-amiază.