Home » Știri » Alocații 2021. Ce anunț a făcut liderul PNL, Ludovic Orban, despre creșterea alocațiilor

Alocații 2021. Ce anunț a făcut liderul PNL, Ludovic Orban, despre creșterea alocațiilor

Alexandru Cazacu / 25.05.2021, 10:58
Alocații 2021. Ce anunț a făcut liderul PNL, Ludovic Orban, despre creșterea alocațiilor

Luni, fostul premier al României a vorbit despre creșterea alocațiilor de stat pentru copii în 2021. Ce a anunțat șeful Partidului Național Liberal și ce se întâmplă cu alocațiile copiilor în acest an, veți afla mai departe.

Alocații 2021. Anunțul făcut de Ludovic Orban, despre creșterea alocațiilor pentru copii

În ceea ce privește o majorare a alocațiilor în 2021, vestea nu este tocmai una bună pentru copii din România. Potrivit liderului PNL, Ludovic Orban, nu există resurse care să permită încă o creștere a alocațiilor anul acesta, ci abia în 2022. Totodată, fostul premier a precizat că se va discuta pe această temă și în coaliția de guvernare.

”Au mai apărut păreri… Sunt convins că vom ajunge la o soluție. PNL și nu numai PNL, majoritatea coaliției, a hotărât o formă la Senat prin care majorarea alocațiilor s-a făcut numai de la 1 ianuarie. Ca să fim cinstiți, nu există resurse ca să ne mai permitem încă o creștere a alocațiilor în acest an dacă vrem să le creștem și la anul. Ca atare, noi susținem ca formula de creștere a alocațiilor care s-a făcut de la 1 ianuarie să nu se mai facă de la 1 iulie, ci de la anul”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban susține că subiectul va fi discutat și în coaliție

Întrebat dacă sunt parlamentari de la USR PLUS care se opun din acest punct de vedere, Ludovic Orban a spus că nu vrea să comenteze, însă acest subiect va fi discutat în coaliția de guvernare.

”Nu comentez. Să se exprime ei public, dar aș prefera să se exprime public dacă nu sunt de acord. Mă mir, pentru că noi am stabilit o dată în coaliție. De altfel, la Senat a trecut propunerea de modificare a OUG. Vom aborda și acest aborda și acest subiect pentru a putea clarifica și pentru a putea adopta modificare și în Camera Deputaților”, a adăugat liderul PNL.

Potrivit Ordonanței de Urgență 123/2020, cu privire la dublarea alocațiilor de stat pentru copii în cinci etape, acestea ar fi trebuit majorate și la 1 iulie cu 20%. O majorarea a alocațiilor s-a făcut la 1 ianuarie, 2021.

Alocații 2021. Ce spune Ludovic Orban despre creșterea alocațiilor
Ce spune Ludovic Orban despre creșterea alocațiilor în 2021

Vaccinul anti-covid ar putea să nu mai fie gratuit

Tot luni, Ludovic Orban a vorbit și despre vaccinul împotriva COVID-19. Potrivit președintelui PNL, deși statul suportă toate costurile vaccinarii, acest lucru s-ar putea schimba după o perioadă. Se pare că după ce imunizarea populației va atinge un anumit prag, vaccinul anti-Covid ar putea fi plătit.

”Noi organizăm vaccinarea gratuită. Statul român suportă toate costurile de vaccinare. E o situație excepțională, dar și aici aș spune că mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la un nivel de imunizare de grup, dar până la urmă se va merge pe un mecanism, de exemplu, ca la vaccinarea de gripă, în care numai persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit, iar celelalte categorii de cetățeni vor trebui să se vaccineze, că e răspunderea lor. Aici e vorba de sănătatea fiecăruia dintre noi”, a precizat Orban, în timpul unei vizite în Argeș.