Home » Știri » Ambulanță ajunsă după patru ore la un caz, în Iași

Ambulanță ajunsă după patru ore la un caz, în Iași

Octavian Palade / 02.11.2016, 11:08
Ambulanță ajunsă după patru ore la un caz, în Iași

O ambulanță solicitată la o urgență într-un sat de lângă municipiul Iaşi a ajuns la locul intervenţiei după patru ore de la primul apel la 112.

O ambulanță chemată la un caz medical de lângă Iași a ajuns după patru ore de la primul apel la numărul de urgenţă 112, relateayă news.ro.

Serviciului de Ambulanţă a motivat întârzierea prin implicarea a peste jumătate dintre maşini în exerciţiul de simulare în caz de cutremur desfăşurat marţi în judeţ.

Locuitori din satul Pietrăria de lângă municipiul Iaşi au spus că au sunat marţi, în jurul orei 13.00, la numărul de urgenţă 112, cerând intervenţia unui echipaj medicaj în cazul unei femei căzute pe drum.

Ambulanţa a sosit la faţa locului după patru ore de la primul apel la 112.

„Am sunat, am vorbit cu o doamnă de la dispecerat şi mi-a spus să aşteptăm, că nu sunt maşini”, a afirmat unul dintre localnici.

El a mai spus că a revenit cu un alt apel la 112 şi i s-a transmis că ambulanţa este pe drum şi că echipajul medical va ajunge în scurt timp.

„A ajuns după patru ore, pe la cinci şi ceva. Putea să moară femeia, sunt doar câţiva kilometri până la Iaşi”, a mai declarat localnicul.

Pacienta a fost transportată în cele din urmă la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, iar cadrele medicale precizează că femeia se află în afara oricărui pericol.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă din Iaşi a recunoscut că marţi au apărut probleme cu privire la timpii de intervenţie la cazurile medicale, pe fondul implicării instituţiei în exerciţiul de simulare a cutremurului.

„Jumătate din efectivele noastre au fost deplasate către locurile unde a avut loc exerciţiul. Aceasta a dus la perturbări în desfăşurarea normală a activităţii noastre”, a menționat Florin Agapi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă din Iaşi.

Pe tot parcursul zilei de marţi, dar şi în noaptea de marţi spre miercuri, la Bucureşti şi Iaşi a avut loc un amplu exerciţiu, intitulat „Seism 2016”.

Raed Arafat, secretar de stat în cadrul MAI, a declarat, marţi seară, că în exerciţiul „Seism 2016” s-a luat în calcul că ar fi produse 1.500 de decese, 3.910 oameni ar fi răniţi şi 2.600 ar fi rămas fără adăpost în Bucureşti, iar în Iaşi ar fi fost 875 de morţi, 2.200 de răniţi şi 750 sinistraţi.