Home » Știri » ANAF: ce spune agenția despre averea președintelui

ANAF: ce spune agenția despre averea președintelui

Sebastian Rotaru / 31.01.2017, 10:08
ANAF: ce spune agenția despre averea președintelui

Preşedintele ANAF, Bogdan-Nicolae Stan, spune că la nivelul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Braşov (pe raza căreia se află Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Sibiu) nu a avut loc niciun fel de control privind „averea” preşedintelui Klaus Iohannis.

Reacția agenției vine după ce în spaţiul public au existat informaţii potrivit cărora ANAF ar fi declanşat un control pentru a stabili dacă familia Iohannis a declarat la Fisc veniturile obţinute din meditaţii în perioada 1990 – 2017, informează News.ro.

„Potrivit preşedintelui ANAF, domnul Bogdan-Nicolae Stan, la nivelul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Braşov (pe raza căreia se află Administratia Judeţeană a Finanţelor Publice Sibiu) nu a avut loc niciun fel de control pe aceasta temă”, precizează ANAF, marţi dimineaţă, într-un comunicat de presă transmis News.ro referitor la „averea preşedintelui României”.

Precizările au loc după ce, luni, în spaţiul public au apărut informaţii că ANAF a declanşat un control la Direcţia Finanţelor Publice Sibiu pentru a vedea dacă preşedintele Klaus Iohannis şi soţia acestuia au declarat la Fisc sume obţinute din meditaţii pentru elevi în perioada 1990-2017, surse oficiale confirmând pentru News.ro existenţa acestor verificări.

Administraţia Prezidenţială a precizat că preşedintele Klaus Iohannis şi-a plătit întotdeauna taxele şi impozitele la stat.

„Administraţia Prezidenţială a precizat că preşedintele României, dl. Klaus Iohannis, şi-a plătit întotdeauna taxele şi impozitele la stat”, se arată în răspunsul la solicitarea News.ro

Deputatul ALDE, Varujan Vosganian, a anunţat, pe 18 ianuarie, că a solicitat Ministerului de Finanţe şi ANAF să facă o evaluare a veniturilor şi impozitelor plătite de către preşedintele Klaus Iohannis şi să confirme dacă şeful statului a avut posibilitatea să cumpere mai multe imobile din veniturile obţinute din meditaţii.

În campania electorală de la alegerile prezidențiale din 2014, președintele Iohannis a declarat că toate casele pe care le are, șase la număr, sunt imobile pe care le-a dobândit din banii de la meditații.