Home » Știri » Anchetă epidemiologică: Posibil focar de TBC la o grădiniță

Anchetă epidemiologică: Posibil focar de TBC la o grădiniță

Ionel Palade / 24.10.2016, 12:11
Anchetă epidemiologică: Posibil focar de TBC la o grădiniță

Anchetă epidemiologică la o grădiniţă din Calafat, județul Dolj. O îngrijitoare a fost diagnosticată cu TBC; 113 copii vor fi duși la spital pentru teste.

Anchetă epidemiologică în desfăşurare la o grădiniţă din Calafat, după ce o îngrijitoare a fost diagnosticată cu TBC. Toţi cei 113 copii care învaţă la respectiva unitate vor fi testaţi pentru a se afla dacă au fost infectați, anunță news.ro.

Angajata grădiniței a fost diagnosticată la dispensarul din Calafat. Reprezentanţii unităţii medicale au anunţat ulterior Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj. S-a decis declanșarea unei anchete epidemiologice, iar toate persoanele care au intrat în contact cu îngrijitoare vor fi testate pentru a se descoperi dacă s-au molipsit.

„Una dintre îngrijitoare a fost diagnosticată cu TBC de medicii de la Dispensarul de Pneumoftiziologie din Calafat şi s-a decis ca toţi contacţii, membri ai familiei şi cei de la serviciu, să fie testaţi. Vor fi efectuate aceste examinări în cursul zilei de azi (luni n.r.) şi mâine (marţi n.r.)”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, Ştefan Popescu.

Toţi cei 113 copii de la unitatea de învățământ din Calafat vor fi supuși unor analize medicale, iar șefii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj au anunțat că toate sălile de clasă de la respectiva grădiniță au fost dezinfectate.

”Directoarea m-a informat că îngrijitoarea a fost diagnosticată cu TBC (…). S-a decis testarea copiiilor care au intrat în contact cu îngrijitoarea şi s-a făcut dezinfecţia sălilor sub supravegherea autorizată a celor de la DSP. Astăzi continuă testarea copiilor. Sunt 113 copii, în total. Vom verifica dacă îngrijitoarea respectivă a luat contact şi cu bucătăria, dacă avea asta în fişa postului şi toate cele ce decurg”, a spus Lavinia Craioveanu, inspectorul şcolar general al ISJ Dolj.

Cu toate acestea, Inspectoratul Școlar Județean Dolj a precizat că activitatea grădiniţei nu a fost suspendată.

Angajata grădiniței a fost internată în Spitalul din Calafat.

Sursa foto: ziarulclujean.ro