Home » Știri » Anchetă la Spitalul Municipal Făgăraș

Anchetă la Spitalul Municipal Făgăraș

George Stanciu / 14.10.2016, 15:50
Anchetă la Spitalul Municipal Făgăraș

Conducerea Spitalului Municipal Făgăraş a deschis o anchetă după ce o mamă a fost informată că a născut un băiat, iar apoi i-a fost adusă în salon o fată. Verificările au dovedit că o asistentă a scris greșit sexul copilului în documente.

Femeia a născut în noaptea de sâmbătă, la Maternitatea din Făgăraş, iar o asistentă i-a spus că bebelușul, un băiat, este sănătos.

A doua zi, copilul a fost adus în salonul mamei, dar aceasta a descoperit că băiatul este de fapt o fetiță. Femeia a alertat cadrele medicale, cărora le-a spus că i-a fost adus un alt bebeluș, transmit reprezentanţii spitalului.

Conducerea spitalului a început o anchetă şi concluziile arată că incidentul a fost provocat de o asistentă ce a completat greșit documentele, și că familia nu a primit un alt copil.

”Este vorba despre o greşeală pur scriptică. Ne asumăm vina în totalitate. Nu se pune problema de o încurcătură între copii deoarece în acea zi s-au născut doar două fete, iar restul bebeluşilor născuţi în zilele precedente erau deja cu mamele lor în saloane. Fetiţa şi mama se simt bine, femeia este chiar echilibrată, am discutat cu ea, însă tatăl a fost puţin mai recalcitrant”, a declarat Elena Beldesc, directorul medical de la Spitalul Municipal Făgăraş.

Reprezentanţii spitalului susțin că au discutat cu părinții și le-au dat posibilitatea să efectueze gratuit un test de paternitate, pentru ca aceștia să se convingă de faptul că au primit copilul lor, dar familia a refuzat, relatează news.ro.

”Ne-am oferit să prelevăm probe de sânge pentru a stabili paternitatea şi să facem analizele pe cheltuiala noastră, însă, tatăl a refuzat, fapt care ni s-a părut puţin suspect. Părinţii nu au depus nicio plângere scrisă, dar noi am demarat o anchetă internă. Aşteptăm motivarea scrisă de la asistenta care a greşit şi vom lua măsurile ce se impun“, afirmă directorul medical.

Sursă imagine: www.trilulilu.ro