Home » Știri » Un angajat al Combinatului ArcelorMittal Hunedoara a ajuns la spital după ce a fost ars cu oțel lichid

Un angajat al Combinatului ArcelorMittal Hunedoara a ajuns la spital după ce a fost ars cu oțel lichid

George Stanciu / 09.11.2016, 15:22
Un angajat al Combinatului ArcelorMittal Hunedoara a ajuns la spital după ce a fost ars cu oțel lichid

Un angajat al Combinatului Siderurgic ArcelorMittal din Hunedoara a ajuns la spital cu arsuri de gradele I, II şi III, după ce a fost ars cu oţel lichid. Acesta a încercat să ia o probă de oțel dintr-un furnal. Bărbatul va fi transferat la o clinică din Belgia.

Sorin Gabriel Istrate, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara, a transmis miercuri, pentru news.ro că, în cursul nopții de marţi spre miercuri, un angajat de la Combinatul Siderurgic ArcelorMittal a fost adus la spital cu arsuri, ca urmare a unei explozii petrecute în interiorul complexului, în zona podului rulant, unde acesta lucra.

”O persoană a fost arsă cu material incandescent din furnal. Era operator la podul rulant şi când a prelevat o probă din furnal s-a produs o mică explozie. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Municipal Hunedoara. Fiind un eveniment cu incapacitate de muncă, cercetează angajatorul”, a transmis purtătorul de cuvânt al ITM.

El a mai adăugat că muncitorul are 47 de ani, fiind angajat al combinatului de 26 de ani.

Medicii de la Spitalul Municipal Hunedoara spun că starea bărbatului a fost stabilizată, iar că acesta fi transferat în Belgia pentru tratament, din lipsă de locuri în țară.

”Bărbatul are arsuri de gradele I, II şi III, pe 25-30 la sută din suprafaţa corpului, de la brâu în jos. A primit îngrijirile medicale necesare şi a fost stabilizat. Am încercat să îl transferăm la Bucureşti sau la Timişoara, însă din păcate nu sunt locuri libere. Cei de la combinat au un protocol cu o clinică din Belgia şi pacientul va fi transportat acolo”, a declarat medicul Ioan Ilca, director medical al Spitalului Municipal Hunedoara.

Conform medicului, pacientul va ajunge la Sibiu cu o ambulanță, iar de acolo va fi preluat de o cursă aeriană specială, pentru a ajunge în Belgia.