Home » Știri » Angajații din România care pot beneficia de un concediu de odihnă suplimentar. Ce scrie în lege

Angajații din România care pot beneficia de un concediu de odihnă suplimentar. Ce scrie în lege

Alexandru Cazacu / 23.03.2022, 17:10
Angajații din România care pot beneficia de un concediu de odihnă suplimentar. Ce scrie în lege

După cum stabilește un ordin al Ministerului Justiției apărut de curând, o parte dintre polițiștii de penitenciare pot beneficia de un concediu de odihnă suplimentar. Cine sunt, mai exact, acești angajați și ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a putea beneficia de concediu de odihnă suplimentar, puteți afla în continuarea articolului.

Polițiștii de penitenciar pot beneficia de un concediu de odihnă suplimentar

Mai exact, de un concediu de odihnă suplimentar, plătit, pot beneficia polițiștii de penitenciar care își desfășoară activitatea la locuri de muncă cu condiții deosebite, conform unui ordin la Ministerului Justiției.

Concret, luni a fost oficializat, prin publicarea în Monitorul Oficial, Ordinul MJ 1.144/C/2022. Acesta stabilește că, “polițiștii de penitenciare din sistemul administrației penitenciare care își desfășoară activitatea în locuri de muncă cu condiții deosebite – vătămătoare, grele sau periculoase, stabilite pe baza determinărilor pentru evaluările de risc profesional prevăzute de cadrul legal aplicabil, au dreptul în fiecare an calendaristic la un concediu de odihnă suplimentar, plătit, de 7 zile calendaristice”.

Cum se face nominalizarea polițiștilor ce beneficiază de concediul suplimentar

De asemenea, conform actului normativ, polițiștii de penitenciare care beneficiază de un concediu de odihnă suplimentar trebuie să fie nominalizați de către comisiile tehnice de securitate și sănătate în muncă. Acestea se organizează la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor și al unităților subordonate acesteia.

Pentru polițiștii care la data efectuării concediului de odihnă suplimentar nu mai lucrează în condițiile menționate mai sus, durata acestuia se stabilește în funcție de timpul lucrat în astfel de condiții din respectivul an calendaristic.

În schimb, în cazul polițiștilor de penitenciare angajați în cursul anului, durata concediului suplimentar se stabilește proporțional cu timpul efectiv lucrat în condițiile menționate, de la data încadră și până la sfârșitul anului calendaristic.

Polițiștii de penitenciar pot beneficia de un concediu de odihnă suplimentar
Polițiștii de penitenciar pot beneficia de un concediu de odihnă suplimentar

Salariile polițiștilor de penitenciar majorate în 2022

Este important să menționăm și faptul că, la sfârșitul anului precedent, autoritățile au decis ca polițiștii de penitenciare să beneficieze în acest an de o majorare a salariilor. Mai exact, în luna decembrie, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care sunt majorate lefurile polițiștilor și a personalului civil din penitenciare. Decizia urmărea eliminarea unei inechități cu privire la salarizarea acestui tip de personal, după cum spunea ministrul Justiției la acea vreme.

„Una din prioritățile pe care le-am stabilit după preluarea mandatului este eliminarea cât mai rapidă a inechităților de salarizare din sistemul judiciar și sistemul penitenciar.

Cu sprijinul Guvernului, am reușit să eliminăm una dintre ele, care greva statutul polițiștilor de penitenciare și personalului civil din sistemul administrației penitenciare, problemă care a fost generată pe parcursul anului 2021 și care reprezenta una din multele întârzieri acumulate pe agenda Justiției și a sistemului penitenciar pe parcursul anului 2021” spunea Cătălin Predoiu la vremea respectivă.

Concret, OUG 128/2021 arată că, începând din 15 decembrie, „pentru polițiștii și personalul civil din sistemul administrației penitenciare se recalculează majorările salariale determinate ca diferență între cuantumurile salariilor de funcție/salariilor de bază aflate în plată și nivelul salariilor de funcție/salariilor de bază prevăzute pentru anul 2022 de Legea-cadru nr. 153/2017, având în vedere majorarea pentru titlul de specialist de clasă/domeniul funcțional.