Home » Știri » Anonymous a blocat conturile de mail ale Guvernului Ecuadorian, în semn de susținere pentru Julian Assange

Anonymous a blocat conturile de mail ale Guvernului Ecuadorian, în semn de susținere pentru Julian Assange

George Stanciu / 24.10.2016, 15:44
Anonymous a blocat conturile de mail ale Guvernului Ecuadorian, în semn de susținere pentru Julian Assange

Hackerii din gruparea Anonymous au anunțat luni dimineață că au blocat conturile de email pe care guvernul ecuadorian le deține, susținând că aceasta este o răzbunare cu privire la decizia oficialilor de a-i bloca accesul la internet fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, până după alegerile prezidențiale din Statele Unite.

“Închideţi internetul şi vă vom închide comunicațiile”, a transmis gruparea Anonymous pe contul său de Twitter.

Pentru a-și susține afirmația, hackerii au adăugat acestei știri şi o poză în care apar mesaje de eroare primite de către conexiunea la internet a serverelor de email pe care Guvernul din Ecuador le deține. Cu toate acestea, informația venită din partea Anonymous nu a putut fi verificată până în acest moment, arată news.ro.

Activistul Julian Assange s-a refugiat şi a primit azil în interiorul Ambasadei Ecuadorului din Londra în 2012, pentru a nu fi extrădat pe fondul unor acuzații de agresiune sexuală şi viol.

Guvernul Ecuadorian a admis că i-a restrâns accesul la Internet lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, care locuiește în sediul ambasadei țării sud-americane din Londra, încă de la jumătatea lui 2012.

Ministerul ecuadorian de Externe a transmis un comunicat de presă în care dezminte zvonurile care afirmă că a luat această măsură ca urmare a presiunilor făcute de SUA. WikiLeaks a acuzat Washingtonul că a cerut Ecuadorului să îl oprească pe Julian Assange să publice documente care fac referire la candidata democrată de la Casa Albă, Hillary Clinton.

În comunicatul de presă, ministerul ecuadorian a accentuat că decizia WikiLeaks de a oferi publicului documente care pot afecta alegerile prezidențiale din Statele Unite reprezintă responsabilitatea sa în totalitate, iar Quito nu vrea să interfereze cu procesul electoral. “În acest sens, Ecuadorul, care şi-a exercitat dreptul la suveranitate, a restricţionat temporar accesul unei părţi a sistemului de comunicaţii din Ambasada sa în Marea Britanie”, transmite guvernul în comunicat.