Home » Știri » Aplicație pentru smartphone cu imaginea bancnotelor și monedelor românești

Aplicație pentru smartphone cu imaginea bancnotelor și monedelor românești

Octavian Palade / 26.10.2016, 14:18
Aplicație pentru smartphone cu imaginea bancnotelor și monedelor românești

O aplicație pentru smartphone cu imaginea tuturor bancnotelor și monedelor românești a fost lansată miercuri de Banca Națională a României.

O aplicație pentru smartphone, care are drept scop o mai bună cunoaştere a bancnotelor şi a monedelor româneşti pentru utilizatorii de dispozitive mobile, a fost lansată miercuri de BNR, relatează news.ro.

Aplicația se numește “Leul Românesc”, iar datorită acesteia, utilizatorii pot identifica mai ușor elementele de siguranţă şi design ale bancnotelor.

“În cadrul aplicaţiei interactive Leul Românesc, utilizatorii pot descoperi elementele de siguranţă şi design ale bancnotelor sau experimenta ce se întâmplă atunci când o bancnotă este înclinată, când este luminată din spate sau cum se prezintă în lumină ultraviolet. Monedele în circulaţie beneficiază de asemenea de un spaţiu dedicat”, precizează Banca Națională a României.

De asemenea, utilizatorii de smartphone au la dispoziție o pagină cu informaţii generale despre BNR, precum şi un joc interactiv ce oferă posibilitatea creării unei bancnote personalizate cu chipul jucătorului.

Cei care își instalează această aplicație pe dispozitivele lor vor găsi un set de întrebări şi răspunsuri menite să le poată oferi celor interesaţi amănunte despre avantajele bancnotelor din polimer comparativ cu cele din hârtie şi despre preschimbarea bancnotelor şi monedelor vechi.

Din aplicație nu lipsesc nici recomandările pentru cazurile în care există suspiciuni că o bancnotă ar fi falsă. Aplicaţia le permite deținătorilor de smartphone mobile să interacţioneze cu bancnotele virtuale, înclinând dispozitivul sau utilizând camera foto.

Aplicația se poate descărca gratuit şi se adresează publicului larg, utilizator de dispozitive mobile,  celor care lucrează frecvent cu numerar (comercianţi sau casieri), precum şi persoanelor care interacţionează pentru prima oară cu lei (turişti străini).

Aplicaţia pentru smartphone Leul Românesc este disponibilă în limba română şi în limba engleză. Aceasta poate fi instalată pe dispozitive cu sisteme de operare Apple iOS şi Android.