Home » Știri » Kremlinul vede „asemănări incredibile” între Putin și Trump. Care este motivul

Kremlinul vede „asemănări incredibile” între Putin și Trump. Care este motivul

Octavian Palade / 11.11.2016, 10:21
Kremlinul vede „asemănări incredibile” între Putin și Trump. Care este motivul

Un oficial de la Kremlin crede că abordarea lui Trump privind politica externă este „fenomenal de apropiată” de cea a lui Putin.

Kremlinul a transmis joi că abordarea preşedintelui ales american Donald Trump în privința politicii externe este “fenomenal de apropiată” de cea a liderului rus Vladimir Putin, potrivit Reuters, scrie news.ro.

Astfel, această situație îi oferă Moscovei speranţa că relaţiile SUA-Rusia se vor îmbunătăţi treptat.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că a văzut asemănări incredibile între ideile celor doi, acest lucru însemnând că există o bază solidă pentru a lansa un dialog important între Moscova şi Washington.

Peskov, aflat în SUA pentru un turneu de şah, s-a declarat uimit de cât de mult a semănat discursul lui Trump din noaptea alegerilor cu un altul rostit de Putin în sudul Rusiei, luna trecută.

Ambii au spus că pun interesele ţării lor pe primul plan, însă sunt deschişi la dezvoltarea de relaţii bilaterale cu alte ţări, în funcţie de cât de dispuse sunt satele respective să aprofundeze relaţiile.

“Ei (Putin şi Trump – n.r.) au stabilit aceleaşi principii de politică externă, iar acest lucru este incredibil”, a menționat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

“Este fenomenal cât de aproape sunt unul de altul în ceea ce priveşte abordarea lor conceptuală privind politica externă. Iar aceasta este, probabil, o bază bună pentru optimismul nostru moderat că vor putea cel puţin să lanseze un dialog pentru a începe să cureţe grajdurile lui Augias în relaţiile noastre bilaterale”, a mai afirmat Peskov.

În condiţiile în care Federația Rusă şi Statele Unite au diferende majore privind Siria, Ucraina şi NATO, purtătorul de cuvânt a atras atenția că ar putea dura mult timp până când relaţiile se vor îmbunătăţi semnificativ, deoarece s-a permis deterioarea lor puternică.

„Durează ani să fie obţinută o atmosferă de încredere reciprocă”, a mai spus Peskov. “Nu este posibil doar să declarăm că există o atmosferă de încredere reciprocă, în special după ce a fost făcut atât de mult rău relaţiilor noastre în ultimii ani”, a încheiat reprezentantul Kremlinului.

Anterior, Peskov a precizat pentru agenţia TASS că Vladimir Putin este dispus să fie flexibil în ceea ce priveşte repararea relaţiilor, totuși există o limită a flexibilităţii sale şi este nevoie de reciprocitate din partea Statelor Unite.