Home » Știri » Atacatorul de la clubul Reina din Istanbul și-a recunoscut fapta

Atacatorul de la clubul Reina din Istanbul și-a recunoscut fapta

Sebastian Rotaru / 17.01.2017, 10:41
Atacatorul de la clubul Reina din Istanbul și-a recunoscut fapta

Guvernatorul din Istanbul, Vasip Sahin, a declarat, marţi dimineaţă, că presupusul atacator înarmat, care a ucis 39 de persoane şi a rănit alte 70 în noaptea dintre ani, şi-a recunoscut vinovăţia.

De asemenea, guvernatorul turc a explicat că atacatorul născut în Uzbekistan a primit antrenament într-o tabără jihadistă din Afganistan, informează Reuters, citată de News.ro.

Abdulkadîr Maşaripov s-a născut în 1983 în Uzbekistan şi a recunoscut că este într-adevăr atacatorul înarmat, care a deschis focul în noapte dintre ani în clubul Reina, situat pe malul european al Bosforului. De asemenea, amprentele sale se potrivesc cu cele recuperate de autorităţile turce de la locul atacului sângeros.

Există indicaţii puternice că suspectul, care vorbeşte patru limbi, a traversat ilegal graniţa estică a Turciei.

Vasip Sahin a declarat că atacul armat sângeros a fost executat în numele Statului Islamic.

Potrivit primelor informaţii, suspectul a fost capturat în urma unei operaţiunii din districtul Esenyurt din Istanbul, ceea ce indică posibilitatea ca acesta să nu fi părăsit metropola turcă după atacul armat din Reina.

Autorităţile turce l-au capturat pe principalul suspect în locuinţa unui prieten de origine kîrgîză. Maşaripov va fi supus mai multor controale medicale înainte de a fi interogat de către anchetatorii din Istanbul.

Totuşi, rămân întrebări importante despre cum a reuşit să se furişeze atacatorul de sub nasul forţelor de intervenţie în noaptea atacului şi cum s-a ascuns timp de jumătate de lună în mijlocul metropolei Istanbul.

Printre victimele atacului sângeros comis în noaptea dintre ani s-au numărat cetăţeni din Israel, Franţa, Tunisia, Liban, India, Belgia, Iordania şi Arabia Saudită.

De asemenea, alte aproximativ 70 de persoane au fost rănite, după ce atacatorul înarmat a deschis focul în clubul de noapte supraaglomerat.

Jihadiştii Statului Islamic au revendicat atacul din clubul Reina, situat pe malul european al Basforului.