Home » Știri » VIDEO: Aterizare de urgență a unui avion în Italia, după ce un român s-a încăierat cu pasagerii

VIDEO: Aterizare de urgență a unui avion în Italia, după ce un român s-a încăierat cu pasagerii

Octavian Palade / 08.11.2016, 09:37
VIDEO: Aterizare de urgență a unui avion în Italia, după ce un român s-a încăierat cu pasagerii

Aterizare de urgență a unei curse Ryanair pe un aeroport din Italia, după ce un român dat în urmărire generală s-a luat la bătaie cu personalul de la bord și cu unii pasageri.

Piloții au luat decizia de aterizare de urgență în urma altercației izbucnite în aeronava care zbura de la Bruxelles în Malta. Un român dat în urmărire generală s-a încăierat cu personalul de la bord şi cu alţi pasageri, potrivit Huffington Post, citat de news.ro.

Scena a fost filmată de un pasager şi publicată pe YouTube.

Românul, pe nume Ioan Străchinaru, în vârstă de 31 de ani, aflat în stare de ebrietate, a declanşat încăierarea în care au fost implicate circa 10 persoane, inclusiv membri ai echipajului. O pensionară a fost rănită uşor la cap, de un scaun aruncat de un alt pasager furios.

Incidentul s-a petrecut la altitudinea de 10.000 de metri.

Comandantul aeronavei și-a dat seama că românul reprezintă un pericol pentru ceilalţi pasageri şi a cerut să aterizeze de urgenţă pe aeroportul Galileo Galilei din Pisa, pentru a solicita intervenţia forţelor de ordine.

Oamenii legii l-au arestat pe Străchinaru şi alte trei persoane implicate în altercaţie. Când au verificat identitatea românului, au constatat că acesta era dat în urmărire internațională pentru furtul unei maşini şi pentru conducere fără permis. Acesta urmează să fie extrădat în ţară.

Compania Ryanair a anunţat, printr-un comunicat, că “nu tolerează comportamente care provoacă perturbări la bord; siguranţa şi confortul clienţilor, echipajului şi aeronavelor rămân o prioritate”.

Bărbatul care a înregistrat imaginile a declarat pentru presa britanică: “Scandalul a fost atât de lung, încât ne-am temut la un moment dat că vor încerca să deschidă ușile ca să se prăbușească aeronava”. Acesta a mai spus că altercaţia ar fi izbucnit de la un grup de etnie romă, din Europa de Est.