Home » Știri » Aurelia Cristea, fost ministru în Guvernul Ponta, a demisionat din PSD

Aurelia Cristea, fost ministru în Guvernul Ponta, a demisionat din PSD

Sebastian Rotaru / 01.02.2017, 17:05
Aurelia Cristea, fost ministru în Guvernul Ponta, a demisionat din PSD

Aurelia Cristea, fost ministru delegat pentru dialog social si relaţia cu societatea civilă în Guvernul Ponta, a demisionat, miercuri, din funcția de membru PSD.

Aurelia Cristea a spus că nu poate fi de partea unui „grup infracţional aflat vremelnic în fruntea PSD şi , din păcate, al ţării”, scrie Mediafax.

„În cursul zilei de astăzi am depus demisia mea din rândurile Partidului Social Democrat. O decizie luată în zorii unei zile care a urmat unei seri şi nopţi negre pentru România şi pentru noi toţi. M-am alăturat echipei PSD în urma cu peste 20 de ani, cu speranţe, idealuri şi dorinţa de a clădi un viitor mai bun pentru ţara în care m-am născut, trăiesc şi în care mi-am crescut copiii. (…) Există, însă, un moment clar în care este necesară delimitarea- acela în care principii, valori şi credinţe care stau la fundaţia construcţiei unui popor sunt sacrificate pentru interese personale meschine. În toată activitatea mea de om politic şi parlamentar, am acţionat conform câtorva principii personale de neclintit- acelea ale respectului pentru lege şi cetăţean, ale dialogului, verticalităţii, congruenţei între vorbe şi fapte, al integrităţii. Am simţit direct efectele nepotrivirii dintre aceste principii şi abordarea unora dintre oamenii politici, dar am rămas fidelă lor indiferent de consecinţe. Într-un astfel de moment, cred că avem fiecare datoria morală să nu rămânem indiferenţi. Iar eu nu pot acorda girul meu, chiar din calitatea de membru, unui grup infracţional aflat vremelnic în fruntea PSD şi , din păcate, al ţării. Sunt convinsă că există un număr suficient de mare de membrii ai Partidului Social Democrat care se ghidează după aceleaşi principii sănătoase. Sunt convinsă că exact ei vor sta la baza reformării necesare şi reconstrucţiei de credibilitate pe care o consider vitală în acest moment”, a scris Aurelia Cristea pe Facebook.

Aceasta a fost membru PSD din anul 1996 și a fost parlamentar între anii 2012 – 2016.