Home » Știri » Autoritatea Electorală Permanentă, fără șef până după alegeri

Autoritatea Electorală Permanentă, fără șef până după alegeri

Octavian Palade / 21.11.2016, 10:54
Autoritatea Electorală Permanentă, fără șef până după alegeri

Parlamentul actual nu se mai poate reuni pentru a desemna o nouă conducere la Autoritatea Electorală Permanentă, spune președintele Camerei Deputaților.

Autoritatea Electorală Permanentă rămâne fără șef până după alegerile parlamentare. Florin Iordache (PSD), preşedintele Camerei Deputaţilor, a declarat la RFI că Parlamentul actual nu se mai poate reuni pentru a desemna o nouă conducere, după arestarea preşedintei Ana Maria Pătru, pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, relatează news.ro.

La întrebarea dacă se mai poate reuni Parlamentul pentru a desemna un nou preşedinte al AEP, Florin Iordache a răspuns: „Sincer, nu, pentru că ne-ar trebui să avem 350 de oameni, jumătate plus unu din totalul deputaţilor şi senatorilor. În acest moment, e campanie electorală, colegii care candidează sunt în colegiile şi în judeţele lor, iar cei care nu mai candidează îşi caută un viitor loc de muncă şi de aceea e foarte greu să mai strângem acum 350 de oameni. Cu toate că ne preocupă şi aveam nevoie de o conducere normală şi la Autoritatea Electorală Permanentă, mă refer la preşedinte şi doi vicepreşedinţi, Parlamentul actual nu mai poate numi o nouă conducere”.

Președintele Camerei Deputaților a mai declarat că, fără îndoială, contează faptul că alegerile parlamentare vor avea loc fără ca AEP să aibă un preşedinte în funcţie.

”Gândiţi-vă că, până la urmă, softul şi repartizarea mandatelor sunt la Autoritatea Electorală Permanentă şi ne preocupă chestiunea aceasta, dar repet, nu reuşim să strângem în acest moment majoritatea în Parlament, pentru a numi o nouă conducere, dar cred că este o preocupare la toate partidele în acest moment să avem o conducere legitimă la Autoritate”, a declarat Iordache.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus miercuri că i-a rugat pe cei doi preşedinţi ai Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu şi Florin Iordache, să ”se gândească dacă mai este posibil să se reunească Parlamentul pentru a desemna un nou preşedinte la AEP”, după ce Ana Maria Pătru a demisionat.

”Eu îmi exprim îngrijorarea în ceea ce priveşte coordonarea şi organizarea acestor alegeri (…) Am discutat cu colegii mei şi cu conducerea Camerei şi cu domnul Călin Popescu Tăriceanu să se gândească dacă mai este posibil să se reunească Parlamentul pentru a desemna un nou preşedinte la AEP  sau să vedem cine va gestiona funcţia de preşedinte la această autoritate pentru că, pentru noi, au început să apară suspiciuni şi sper să fie complet nefondate”, a afirmat Dragnea, întrebat despre ancheta DNA care o vizează pe Ana Maria Pătru.

Fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente (AEP) Ana Maria Pătru a fost arestată preventiv, miercuri după-amiază, de Tribunalul Prahova, pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Aceasta este acuzată că a pretins şi primit de la reprezentanţii unei societăţi comerciale peste 200.000 de euro reprezentând contravaloarea unui imobil în Bucureşti şi a unei maşini, în schimbul derulării unor contracte încheiate de societate cu AEP.