Home » Știri » Avertismentul premierului italian pentru britanici: ce se va întâmpla după Brexit

Avertismentul premierului italian pentru britanici: ce se va întâmpla după Brexit

Redactia Știri / 29.09.2016, 18:17
Avertismentul premierului italian pentru britanici: ce se va întâmpla după Brexit

Premierul Italiei Matteo Renzi i-a avertizat pe britanici privind negocierile pentru Brexit. 

Astfel, premierul italian a spus că ieșirea Marii Britanii din UE va fi ”un proces foarte dificil” și că votul pentru Brexit a fost o decizie proastă care trebuie respectată.

“Oamenii din Marea Britanie au decis calea spre viitor”, a subliniat Renzi. “Acum situaţia este să putem – şi trebuie – să construim cea mai bună alianţă între Marea Britanie şi UE în viitor, pentru că vom fi cei mai buni prieteni în următorii ani”, a adăugat el.

Renzi crede că problemele se vor putea rezolva, dar abia după ce Marea Britanie va începe procedura oficială de ieșire din Uniunea Europeană.

Premierul Italiei le transmite, totuși, britanicilor că este imposibil ca negocierile să aducă mai multe avantaje persoanelor din Marea Britanie decât cetățenilor altor țări din UE, potrivi News.ro.

În ceea ce privește ”flexibilitatea” regulilor libertății de circulație și de acces la piața unică, Renzi a zis că ”aceasta este o dezbatere foarte interesantă.

“În acelaşi timp, cred că decizia ar putea împinge liderii europeni să investească într-o cale nouă pentru Europa”, a adăugat el.

Renzi a mai atras atenţia și asupra faptului că negocierile privind  procedura deBrexit vor fi purtate de Comisia Europeană, nu de lideri individuali sau țări. El a zis, însă, că ar fi dispus să colaboreze cu omologul său Theresa May, acuzându-l parțial pe fostul premier David Cameron pentru Breit care, în viziunea lui, ar fi încercat să rezolve probleme din interiorul Partidului Conservator.

”Nu putem folosi afaceri externe pentru a rezolva probleme interne”, a insistat Renzi, care a convocat la rândul său un referendum în Italia, privind restructurarea sistemului parlamentar,