Home » Știri » O bancă de alimente pentru persoanele nevoiașe se înființează în București

O bancă de alimente pentru persoanele nevoiașe se înființează în București

George Stanciu / 29.09.2016, 15:02
O bancă de alimente pentru persoanele nevoiașe se înființează în București

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, joi, proiectul prin care o serie de imobile ce sunt controlate în prezent de Administraţia Fondului Imobiliar au fost trecute în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB). Acestea vor servi dezvoltării unei bănci de alimente pentru București, dar şi altor servicii sociale.

Membrii din CGMB au aprobat unanim, în cadrul şedinţei, propunerea făcută de primarul Capitalei, Gabriela Firea, ce are ca scop crearea băncii de alimente.

”Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti are nevoie de un spaţiu pentru înfiinţarea unor noi servicii sociale destinate copiilor şi adulţilor: bancă de alimente, cantină socială, centru de formare în îndustria alimentară, centru de zi. Bucureştiul este singura capitală europeană care nu are o bancă de alimente, adica o locaţie  pentru preluarea, depozitarea şi distribuirea alimentelor oferite de producători şi marile lanţuri de retail categoriilor de persoane nevoiaşe, care ar putea beneficia de aceste alimente”, a transmis Gabriela Firea, conform news.ro.

Proiectul bucureștean este extrem de oportun, mai ales pentru că în aceste zile se discută în Senat adoptarea unei noi inițiative legislative, ce are ca scop reducerea risipei alimentare întâlnită în cadrul procesatorilor, distribuitorilor, dar și în rândurile populației, mai indică reprezentanții Consiliului General al Municipiului București.

Aceștia precizează că, pentru o serie a activităților băncii de alimente, DGASMB va începe procedurile ce au ca scop accesarea de fonduri din cadrul UE, iar pentru asta au cerut ajutor pentru expertiză din partea Asociaţiei Europene a Băncilor de Alimente.