Home » Știri » Un gălățean a fost arestat pentru că a înființat o cultură de cannabis

Un gălățean a fost arestat pentru că a înființat o cultură de cannabis

George Stanciu / 26.09.2016, 17:49
Un gălățean a fost arestat pentru că a înființat o cultură de cannabis

Un bărbat din Galaţi este în arest la domiciliu, după ce a fost acuzat că a înființat o cultură de cannabis pe raza județului, dar și de trafic de droguri. Poliţiştii au confiscat peste 31 de kilograme de cannabis, aflate în locuinţa inculpatului.

Procurorii DIICOT de la Serviciul Teritorial din Galaţi, ajutați de poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, au prins în flagrant suspectul în timp ce vindea 410 grame de canabis.

Percheziţia făcută la locuinţa bărbatului a avut ca rezultat ridicarea cantității de 31 de kilograme de substanţe vegetale, muguri, dar și plante întregi.

Începând cu aprilie 2016, inculpatul M.G.V. a înființat o cultură de cannabis în Slobozia Conachi, din Galați. Acesta a cumpărat de pe internet seminţe cu valoarea de peste 600 de lei.

”După înfiinţarea culturii, inculpatul a fost nevoit să aştepte ca respectiva cultură să ajungă la maturitate”, comunică DIICOT.

În iulie, bărbatul a intrat în legătură cu mai multe persoane, cărora le-a transmis că le poate vinde droguri, la prețul de 35-40 lei pentru un gram.

Bărbatul a fost inițial reţinut pentru 24 de ore și a fost prezentat Tribunalului Galaţi cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Instanţa a hotărât duminică, luarea măsurii arestului la domiciliu pentru bărbatul în cauză, conform news.ro.

Galațiul s-a mai confrutat cu astfel de probleme și în trecut. O altă rețea de traficanți a alarmat autorităţile din oraşul Galaţi în 2014 şi 2015, după ce câteva sute de tineri au fost spitalizați în urma intoxicării cu substanţe necunoscute.

Oamenii legii au descoperit că elevi de liceu, majoritatea minori, au cumpărat și consumat droguri, dar medicii nu au putut să identifice cu exactitate substanţa în cauză.  Cei mai mulți pacienți ajunşi în stare gravă la spitalaveau vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, ceea a condus la o operațiune de proporţii a procurorilor DIICOT Galaţi, în vederea depistării traficanţilor, dar şi a sursei de droguri.

Sursă imagine: www.cancan.ro