Home » Știri » Băsescu, atac dur la Andrei Pleșu: „Îi lipsește caracterul”

Băsescu, atac dur la Andrei Pleșu: „Îi lipsește caracterul”

Octavian Palade / 07.11.2016, 09:28
Băsescu, atac dur la Andrei Pleșu: „Îi lipsește caracterul”

Atac dur din partea lui Traian Băsescu la adresa fostului său consilier Andrei Pleşu. Fostul președinte spune că Pleșu are o mare infirmitate, lipsindu-i caracterul.

Băsescu a lansat un atac dur la adresa fostului său colaborator: „Andrei, nu te îngrijora, sunteţi mulţi care nu puteţi fi protezaţi la caracter”, îi transmite Băsescu lui Pleşu, citat de news.ro.

Fostul președinte a menționat că afirmaţiile sale sunt un drept la replică, după multe atacuri pe care le consideră incorecte.

„Infirmul! Andrei Pleşu, o minte sclipitoare din care adesea pătrund în spaţiul public idei geniale. Cu toate acestea, Andrei Pleşu are o mare infirmitate. Îi lipseşte caracterul”, a scris fostul șef al statului pe Facebook.

Traian Băsescu spune că Andrei Pleşu a fost incorect, menţionându-i pe Petre Roman şi pe Emil Constantinescu, dar referindu-se şi la propria persoană.

„Mi-l aduc aminte pe Andrei Pleşu în vremea când Petre Roman era pe val. L-a susţinut fără rezerve în schimbul unei funcţii de ministru până când Petre Roman a început să alunece către abisul sondajelor şi atunci n-a ezitat să-l facă pulbere. Mi-l aduc aminte pe Andrei Pleşu în era Emil Constantinescu. Nu mai avea cuvinte cu care să-i ridice ode, pentru ca spre sfârşitul epocii să-l facă pulbere”, a mai scris Băsescu.

Atac dur din cauza „laudelor”

De asemenea, fostul președinte îl acuză pe Andrei Pleşu că l-a lăudat aproape două mandate, iar acum este „egalul lui Ghiţă şi partenerul PSD”.

„De mine nu mai vorbim. Laude pe aproape două mandate, iar azi, pentru Andrei Pleşu, sunt nici mai mult nici mai puţin decât egalul lui Ghiţă şi partenerul PSD. Conform caracterului a uitat încleştările formidabile ale celor două mandate şi m-a introdus în propriu-i ventilator al pulverizării”, mai arată șeful PMP.

După părerea lui Băsescu, o explicație ar f aceea că „a venit vremea altora să fie proslăviţi filosofic”, avertizând că „va veni şi rândul lor să fie pulverizaţi de geniul fără caracter Andrei Pleşu, cu siguranţă, la declinul popularităţii”.

„Ce ţi-e şi cu infirmităţile de caracter. Doctorii nu au proteze pentru ele. Andrei, nu te îngrijora, sunteţi mulţi care nu puteţi fi protezaţi la caracter”, a conchis fostul șef al statului.

Băsescu a adăugat și un Post Scriptum: „Acesta este un drept la replică, după multe atacuri pe care le consider incorecte”.

Andrei Pleşu a fost consilier prezidenţial pentru probleme de politică externă în primul mandat al lui Traian Băsescu. Numit în funcţie în luna decembrie 2004, Pleşu a demisionat cinci luni mai târziu.