Home » Știri » Alegeri parlamentare 2016. Băsescu, proiect de senator: Legea Bucureştiului Metropolitan

Alegeri parlamentare 2016. Băsescu, proiect de senator: Legea Bucureştiului Metropolitan

Octavian Palade / 23.11.2016, 09:37
Alegeri parlamentare 2016. Băsescu, proiect de senator: Legea Bucureştiului Metropolitan

Traian Băsescu a anunțat că, în calitate de viitor senator, va propune Legea Bucureştiului Metropolitan, unde se prevede reincluderea județului Ilfov în Capitală.

Traian Băsescu, președintele PMP, a declarat într-un interviu pentru news.ro că, dacă va fi ales senator, unul dintre primele proiecte pe care le va propune va fi Legea Bucureştiului Metropolitan. Fostul șef al statului spune că prin această lege s-ar rezolva problema traficului rutier din Capitală. De asemenea, proiectul prevede ca judeţul Ilfov să fie reinclus în Bucureşti, iar hipermarketurile să aibă la dispoziţie un termen de cinci ani pentru a se muta la periferie.

”Bucureştiul are o problemă gigantică. Eu am proiectul Legii Bucureştiului Metropolitan. Această problemă gigantică se numeşte traficul şi, oricâte pasaje subterane am face la intersecţii, traficul va deveni tot mai sufocant în Bucureşti. Soluţia este Bucureştiul Metropolitan, adică includerea în Bucureşti a judeţului Ilfov, ceea ce va permite ca într-un timp stabilit de municipalitate toţi furnizorii de trafic major să se mute la periferia Bucureştiului Metropolitan. Sigur, către capete de trasee de metrou, către capete de trasee RATB, către terenuri libere, către ieşirile pe autostrăzi, fie că vorbim de autostrada spre Ploieşti sau autostrada spre Constanţa”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul președinte spune că această mutare trebuie începută cu hipermarketurile, pentru că acestea generează trafic.

”Eu nu spun că nu au parcări, dar, până ajung în parcare, aceste maşini generează un trafic formidabil. Trebuie să li se dea cinci ani să-şi mute hipermarketurile la limita teritorială a Bucureştiului Metropolitan. E un exemplu, dar sunt multe altele”, a mai afirmat șeful PMP.

Băsescu a menționat că va promova aceste măsuri printr-un proiect de lege – Legea Bucureştiului Metropolitan.

”Eu am proiectul de lege gata, încă din timpul mandatului de primar general. (…) Categoric va fi unul din primele proiecte pe care le voi depune şi le voi susţine, ca iniţiative legislative”, a încheiat fostul președinte.

Traian Băsescu deschide lista de candidaţi PMP la Senat în Bucureşti.