Home » Știri » Bashar al-Assad nu crede că oridinul de imigație al lui Trump se adresează sirienilor

Bashar al-Assad nu crede că oridinul de imigație al lui Trump se adresează sirienilor

Sebastian Rotaru / 16.02.2017, 11:35
Bashar al-Assad nu crede că oridinul de imigație al lui Trump se adresează sirienilor

Președintele Siriei, Bashar al-Assad, a declarat că ordinul lui Donald Trump privind imigrația, se adresază teroriștilor, nu cetățenilor sirieni.

Bashar al-Assad a dat de înțeles, în timpul unui interviu, că este de acord cu ordinul executiv privind imigrația, dat de președintele american Donald Trump.

„Este împotriva teroriștilor (n.red – oridnul), care s-ar putea infiltra printre unii imigranți din Vest. Și asta s-a întâmplat.Se întâmplă în Europa, mai ales în Germania. Cred că ordinul lui Trump este să prevină ca acei oameni (n.red – teroriști) să intre în țară. Nu a fost împotriva sirienilor”, a declarat Assad pentru postul de radio Europa 1 și postul de televiziune TF1, potrivit Reuters.

Donald Trump a declarat că ordinul său, care a declanșat proteste în țară și în străinătate, dar și confzie pe aeroporturile din SUA, a avut ca scop împiedicarea militanților islamiști să intre pe teritoriul Statelor Unite. Noua administrație are de trecut testul suspendării oridinului, zvon confirmat de către instanțele de apel, săptămâna trecută.

Regimul Bashar al-Assad a critica des statele din Vest pentru suportul lor față degrupurile de rebeli sirieni, considerați de către Damasc teroriști și a declarat că un astfel de suport va duce la atacuri ale militanților în toată lumea.

Donald Trump nu a stabilit o politică foarte clară pentru Siria, dar a dat de înțeles că este pe cale de a tăia suportul SUA pentru grupurile de insurgenți și că vrea să repare relațiile cu Rusia, a cărui președinte, Vladimir Putin, este cel mai puternic aliat internațional al lui Bashar al-Assad.

Întrebat dacă politica lui Trump este una potrivită, Assad nu a vrut să răspundă și că încă nu a văzut ce planuri are președintele american pentru politica din Siria.

În luna ianuarie, Donald Trump a semnat un ordin executiv prin care imigranții din șapte țări musulmane nu mai ai voie să intre pe teritoriul SUA, iar companii precum Apple, Google sau Microsoft s-au arătat solidari cu imigranții și au decis să îi ajute cu bani.