Home » Știri » Alte câteva zeci de companii se opun ordinului de imigrare dat de Trump

Alte câteva zeci de companii se opun ordinului de imigrare dat de Trump

Sebastian Rotaru / 07.02.2017, 10:45
Alte câteva zeci de companii se opun ordinului de imigrare dat de Trump

Câteva zeci de firme s-au alăturat Google, Facebook și Apple și au semnat un decret care se opune vehement deciziei lui Trump de a lăsa imigranții pe teritoriul SUA.

Noua listă cuprinde și companiile Tesla, HP, Adobe și Evernote, scrie BBC News.

Acestea se alătură celor 97 de companii care au semnat deja documentul care „cauzează daune semnificative” afacerilor lor și este neconstituțională, deoarece foarte mulți imigranți sunt angajați ai celor mai mari companii de tehnologie din lume.

Acest document le permite părților implicate să nu fie implicate direct în problemă, dar cine se simte afectat de decizia republicanului, se poate alătura lor. Documentul a fost creat duminică, iar primele companii care au semnat au fost Facebook, Apple și Microsoft.

Oridnul executiv dat de Donald Trump interzice musulmanilor din șapte țări să intre pe teritoriul Statelor Unite timp de 120 de zile.

În prezent este un ordin de restricție temporară în vigoare și care se întinde la nivel național, semnat de către un judecător feedral de la Washngton.

Acest act spune că posesorii de carduri visa din Irak, Siria, Liban, Iran, Somalia, Sudan și Yemen pot intra în SUA. Totuși, președintele american a declarat că se va lupta vehement cu ordinele care pun în pericol siguranța națională.

„Desigur, Guvernul Federal poate și ar trebui implementeze țintele  și să ajusteze imigrația națională pentru a spori siguranța”, spune documentul giganților din tehnologie.

Săptămâna trecut, Microsoft Corp a declarat că a trimis o propunere spre administrația Tump, prin care se cere crearea unui program care să permită oamenilor, predominanți din cele șapte țări musulmane, să intre sau să iasă din SUA.

Compania mai spune că oamenii ar trebui să fie liberi, deoarece au afaceri, urgențe de familie, poate au un job stabil sau au viză de student și nu au comis nicio crimă.

De asemenea, Google a lansat una dintre cele mai mari campanii de criză din istoria companiei și vrea să îi ajute pe toți cei afectați de ordinul lui Trump privind imigația.

 Giganul a anunțat că va aloca patru milioane de dolari pentru susţinerea persoanelor afectate de ordinul preşedintelui Trump.