Home » Știri » Microsoft cere administrației Trump excepții în privința ordinului de imigrație

Microsoft cere administrației Trump excepții în privința ordinului de imigrație

Sebastian Rotaru / 02.02.2017, 18:49
Microsoft cere administrației Trump excepții în privința ordinului de imigrație

Microsoft Corp a declarat, joi, că a trimis o propunere spre administrația Tump, prin care se cere crearea unui program care să permită oamenilor, predominanți din cele șapte țări musulmane, să intre sau să iasă din SUA.

Microsoft spune că oamenii ar trebui să fie liberi, deoarece au afaceri, urgențe de familie, poate au un job stabil sau au viză de student și nu au comis nicio crimă, informează Reuters.

Într-o scrisoare adresată Secretarului pentru Securitatea Internă, John Kelly, și secretarului de stat Rex Tillerson, președintele Microsoft,  Brad Smith, a prezenta un program de revizuire a decretului, semnat săptămâna trecută de către Donald Trump.

Propunerea susține că secretarii au puterea de a face excepții de la interdicția de cășătorie în conformitate cu oridnul emis de Trump.

Companiile de tehnologie, printre care Microsoft, Google, Apple și Amazon s-au arătat indignați de decizia șluată de Trump, argumentând că firmele lor se bazează pe munca oamenilor de altă naționalitate pentru a crea produsele și serviciile de zi cu zi.

De prpunerea Microsoft ar beneficia titularii de vize H-1B, o viză de muncă temporară, pe care companiile din sectorul tehnologic se bazează pentru a recruta angajați. Secretarul Kelly a emis un ordin, duminică, spunând că cei care dețin carduri verzi se pot deplasa în conformitate cu ordinele executive, dar titularii de vize H-1B din cele șapte țări musulmane, nu au încă acest drept.

Twitter a donat peste un milion de dolari către organizația non-profit American Civil Liberties Union (ACLU), după ce asociația a decis că va boicota decretul lui Trump care interzice musulmanilor din șapte țări să intre în SUA.

Grupul care luptă pentru drepturile civile a obținut peste 24 de milioane de dolari, în ultimele zile, din donați.

Compania de taximetrie americană Lyft a declarat că, în următorii patru ani, va dona un milion de dolari către organizație, pentru a susține imigranții. Aproximativ 1.000 de angajați ai Twitter au donat peste 500.000 de dolari, iar banii au fost adunați de către directorul executiv, Jack Dorsey, și președintele executiv, Omid Kordestani, scrie TechCrunch.