Home » Știri » Twitter a donat peste un milion de dolari unei organizații, pentru a lupta cu oridnul privind imigrația

Twitter a donat peste un milion de dolari unei organizații, pentru a lupta cu oridnul privind imigrația

Sebastian Rotaru / 02.02.2017, 15:57
Twitter a donat peste un milion de dolari unei organizații, pentru a lupta cu oridnul privind imigrația

Șefii companiei Twitter au donat peste un milion de dolari către organizația non-profit American Civil Liberties Union (ACLU), după ce asociația a decis că va boicota decretul lui Trump care interzice musulmanilor din șapte țări să intre în SUA.

Grupul care luptă pentru drepturile civile a obținut peste 24 de milioane de dolari, în ultimele zile, din donații, informează BBC News.

Compania de taximetrie Lyft a declarat că, în următorii patru ani, va dona un milion de dolari către organizație, pentru a susține imigranții. Aproximativ 1.000 de angajați ai Twitter au donat peste 500.000 de dolari, iar banii au fost adunați de către directorul executiv, Jack Dorsey, și președintele executiv, Omid Kordestani, scrie TechCrunch.

Potrivit unui e-mail trimis către angajații Twitter, avocatul comapniei, Vijaya Gadde, a declarat: „Munca noastră este departe de a fi gata. În lunime următoare vom vedea o avalanșă de probleme juridice, legislative, dar și declarații publice. Dar, atâta timp cât libertățile civile sunt atacate, sunt mândră să știu că vom sta în picioare și ne vom apăra libertatea și vom avea grijă de oameni”.

Potrivit Bloomberg, cele mai mari companii de tech din SUA pregătesc o scrisoare pentru președintele american Donald Trump, prin care vor să-și exprime îngrijorarea cu privire la ordinul dat de acesta, și, de asemenea, faptul că ele sunt pregătite să ajute pentru a „repara”.

Între timp, compania de messanger Viber, a anunțat că oferă apeluri gratuite la nivel internașional pentru Irak, Siria, Libia, Somalia, Sudan și Yemen.

La începutul săptămânii, Google a anunțat că va aloca patru milioane de dolari pentru susţinerea persoanelor afectate de ordinul preşedintelui Trump. Informaţiile referitoare la campania Google au urmat declaraţilor împotriva controversatului ordin făcute de directorul general al companiei, Sundar Pichai, şi participării co-fondatorului Sergey Brin la un protest pe aeroportul internaţional din San Francisco.

Din cele patru milioane de dolari, două milioane de dolari vor fi oferite de Google şi până la două milioane de dolari vor proveni din donaţii ale angajaţilor companiei. Banii vor fi donaţi către American Civil Liberties Union, Immigrant Legal Resource Center, International Rescue Committee şi agenţiei pentru refugiaţi a ONU (UNHCR).

”Suntem îngrijoraţi de impactul acestui ordin şi al oricăror propuneri care ar putea impune restricţii angajaţilor şi famiilor lor, sau care pot crea bariere de a aduce talente în Statele Unite. Vom continua să ne expunem punctul de vedere în aceste probleme liderilor de la Washington şi în alte părţi”, arată Pichai într-un comunicat.

Google nu este singura companie din sectorul tehnologiei care s-a declarat împotriva ordinului lui Trump. Facebook, Apple şi Uber şi-au exprimat la rândul lor îngrijorarea.

Directorii Tesla Motors, Netflix şi Airbnb au denunţat politica anti-imigraţie a lui Trump, iar Airbnb a anunţat, weekendul trecut, că va oferi cazare gratuită refugiaţilor şi altor persoane afectate de măsurile președintelui.