Home » Știri » Administrația Trump a decis să lase căteva sute de imigranți să intre în SUA

Administrația Trump a decis să lase căteva sute de imigranți să intre în SUA

Sebastian Rotaru / 31.01.2017, 11:07
Administrația Trump a decis să lase căteva sute de imigranți să intre în SUA

Guvernul Statelor Unite a introdus derogări pentru a permite intrarea pe pământ american a sute de imigranți, săptămâna aceasta, în ciuda oridinului executiv dat de Trump, vineri.

Derogarea dată de Guvernul SUA spune că 872 de regugiați vor putea intra, săptămâna aceasta, în America.

Un oficial pentru Securitatea Internă, care a dorit să rămână anonim, a confirmat renunțările, menționând că refugiații sunt considerați in proces de „tranzit” și au fost făcute unele modificări, înainte ca decretul lui Donald Trump, care interzice refugiaților din orice altă țară să intre în SUA, să intre în vigoare, informează Reuters.

Refugiații care se pregătesc pentru reinstalare au, de obicei, strânse legături cu obiectele personale, iar lăsându-și bunrile abandonate îi fac să devină foarte vulneranili, în caz că planurile lor de plecare sunt brusc anulate.

Decizia de a lăsa 872 de refugiați în SUA, acordată de Departamentul de Stat și Departamentul pentru Securitate Internă (DHS), a venit pe fondul protestelor internaționale împotriva ordinului executiv semnat de președintele Donald Trump.

Criticii spun că, în unele cazuri, ordinele nu au fost bine comunicate agențiilor care trebuie să pună în aplicare deciziile.

Nu se știe dacă au fost acordate derogări suplimentare, a mai declarat oficialul. În document nu este specificată naționalitatea refugiaților care vor fi admiși în Statele Unite al Americii.

În urma deciziei președintelui Trump, mai multe companii din IT au sărit în ajutorul refugiaților, dat fiind faptul că unele firme au angajați de altă naționalitate care, dacă vor părăsi țara, nu mai au cum să intre înapoi în America.

Google a anunțat că va aloca patru milioane de dolari pentru susţinerea persoanelor afectate de ordinul preşedintelui Trump. Din cele patru milioane de dolari, două milioane de dolari vor fi oferite de Google şi până la două milioane de dolari vor proveni din donaţii ale angajaţilor companiei. Banii vor fi donaţi către American Civil Liberties Union, Immigrant Legal Resource Center, International Rescue Committee şi agenţiei pentru refugiaţi a ONU (UNHCR).

De asemenea, directorii Tesla Motors, Netflix şi Airbnb au denunţat politica anti-imigraţie a lui Trump, iar Airbnb a anunţat, weekendul trecut, că va oferi cazare gratuită refugiaţilor şi altor persoane afectate de măsurile președintelui.