Home » Știri » Black Friday 2016: cum a evoluat ”Vinerea Neagră” în România

Black Friday 2016: cum a evoluat ”Vinerea Neagră” în România

George Stanciu / 16.11.2016, 16:51
Black Friday 2016: cum a evoluat ”Vinerea Neagră” în România

Black Friday 2016 va fi cel mai mare eveniment de acest fel din România, de până acum, iar asta se datorează creșterii constante a popularității pentru aceste reduceri masive.

Black Friday nu a fost întotdeauna la fel de mare ca acum, și este foarte sigur ca anul viitor, să avem parte de o sărbătoare a reducerilor și mai masivă decât cea de acum. Cu toate acestea, e important să ne concentrăm pe Black Friday 2016, deoarece această rundă de discount-uri masive bate deja la ușă.

Creșterea Black Friday în România a fost una constantă, ce s-a desfășurat pe parcursul a 6 ani. Retailer-ul online eMAG a fost primul care a introdus acest concept de vânzări, preluat din Statele Unite. În SUA, acest eveniment își are rădăcinile în 1932, fiind o zi de reduceri masive, urmând în vinerea de după Ziua Recunoștinței. Astfel, Vinerea Neagră are loc la sfârșitul lunii noiembrie, iar Black Friday 2016 vine în România, pe 18 noiembrie, cel puțin la eMAG. Alți retaileri au deja reduceri ce se întind pe mai multe săptămâni, dar acestea nu sunt neapărat în spiritul sărbătorii.

Românii cumpărau de aproximativ 330 de lei în 2013, în vreme ce anul trecut, media coșului de cumpărături a crescut la 550 de lei, dovedind interesul oamenilor pentru reduceri. Volumul de tranzacții a crescut și el, iar tendința pentru Black Friday 2016 este de o nouă creștere, de aproximativ 60% în comparație cu anul precedent.

Cumpărătorii din România preferă produse din IT&C când vine vorba de cele mai mari reduceri din an, însă produsele precum mobilierul, produsele de îngrijire, cele alimentare și altele încep să prindă, de asemenea, teren în bătălia pentru reduceri. Dacă acum 4 ani, astfel de produse reprezentau doar 5% din vânzări, anul trecut au însemnat 21% din tranzacții și se estimează că vor ajunge la 30% în acest an.

Black Friday 2016 se anunță a fi un eveniment extrem de important, astfel că ar fi bine să fiți pe fază pentru a beneficia de cele mai bune reduceri.