Home » Știri » Boc, Videanu și Ariton, citaţi ca martori la DNA Ploieşti, în dosarul lui Vasile Blaga

Boc, Videanu și Ariton, citaţi ca martori la DNA Ploieşti, în dosarul lui Vasile Blaga

Octavian Palade / 03.11.2016, 10:03
Boc, Videanu și Ariton, citaţi ca martori la DNA Ploieşti, în dosarul lui Vasile Blaga

Boc, Videanu și Ariton au fost citaţi, joi dimineaţă, la DNA Ploieşti, pentru a fi audiaţi ca martori în dosarul în care Vasile Blaga este cercetat pentru fapte de corupţie.

Boc, Videanu și Ariton au fost citați joi dimineaţă la DNA Ploieşti, în calitate de martori, în dosarul în care fostul lider PNL Vasile Blaga este cercetat pentru fapte de corupţie, relatează news.ro.

Procurorii anticorupție anchetează fapte legate de finanţarea campaniei electorale derulate de fostul PDL.

Fostul ministru Ion Ariton a declarat că s-a prezentat în calitate de maror, refuzând să ofere detalii refritoare la dosarul în care a fost citat.

Adriean Videanu a ajuns și el joi la DNA Ploieşti.

Videanu a declarat jurnaliştilor că a fost citat ca martor, refuzând să facă alte afirmaţii.

”Ce voi declara, declar în faţa domnilor procurori”, a declarat fostul ministru.

La DNA Ploieşti, se află şi fostul ministru al Economiei Ion Ariton, care a ajuns în jurul orei 9.30.

Emil Boc a ajuns la DNA Ploieşti.

Primarul municipiului Cluj-Napoca a venit în jurul orei 11.00, iar la intrare nu a dat detalii referitoare la dosarul în care a fost citat, el susținând doar că a fost chemat ca martor.

Boc, Videanu și Ariton, foști lideri PDL, au fost citaţi ca martori de anchetatori, pentru a da explicaţii în legătură cu modul în care a fost finanţată campania electorală derulată de acest partid, în acelaşi dosar în care Vasile Blaga este urmărit penal pentru trafic de influenţă, au declarat surse judiciare.

Vasile Blaga s-a prezentat din nou marţi la DNA Ploieşti, unde a fost chemat pentru a i se aduce la cunoştinţă faptul că procurorii au pus sechestru asupra unei părţi din averea sa.

Procurorii au pus sub sechestru şi bunuri care aparţin fostului primar al oraşului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan. Acesta a fost scos din penitenciar săptămâna trecută şi adus la DNA Ploieşti pentru îndeplinirea formalităţilor privind instituirea sechestrului.

Pe data de 28 septembrie, fostul co-președinte PNL Vasile Blaga a fost chemat la DNA Ploieşti. Ulterior, anchetatorii au început urmărirea penală în cazul său şi l-au pus sub control judiciar, pentru trafic de influenţă, faptă pe care ar fi comis-o în perioada 2011 – 2012, pe vremea când era secretar general al PDL.

Potrivit procurorilor, în perioada 2011 – 2012, Vasile Blaga ar fi primit în trei rânduri, printr-un interpus, suma totală de 200.000 de euro, precum şi 500.000 de euro de la fostul primar Gheorghe Ştefan.