Home » Știri » Gheorghe Ştefan, adus din penitenciar la DNA Ploiești. Procurorii i-au pus sechestru pe avere

Gheorghe Ştefan, adus din penitenciar la DNA Ploiești. Procurorii i-au pus sechestru pe avere

Octavian Palade / 26.10.2016, 10:36
Gheorghe Ştefan, adus din penitenciar la DNA Ploiești. Procurorii i-au pus sechestru pe avere

Gheorghe Ştefan a fost adus la DNA Ploieşti, unde a fost chemat pentru întocmirea de acte procedurale în dosarul în care este anchetat alături de fostul lider PNL Vasile Blaga.

Fostul primar al orașului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan a fost adus cu o dubă a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor la DNA Ploieşti, scrie news.ro.

DNA Ploieşti a dispus măsura sechestrului asigurător pe averea fostului primar din Piatra Neamţ, în dosarul în care este cercetat alături de fostul lider al PNL Vasile Blaga.

Fostul primar din Piatra Neamț a mai fost audiat la DNA Ploieşti şi pe data de 3 octombrie, în același dosar.

La sfârșitul lunii septembrie, Vasile Blaga a fost citat la DNA Ploieşti, apoi procurorii anticorupţie au început urmărirea penală în cazul său şi l-au pus sub control judiciar, cu acuzația de trafic de influenţă, faptă pe care ar fi comis-o în perioada 2011-2012, pe vremea când ocupa funcția de secretar general al PDL.

De asemenea, în dosar sunt cercetați penal fostul primar Gheorghe Ştefan şi omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă. Gheorghe Ştefan este acuzat de trafic de influenţă şi de folosirea influenţei funcţiei de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Anchatatorii afirmă că, în perioada 2011-2012, fostul lider PNL Vasile Blaga ar fi primit în trei rânduri, printr-un intermediar, 200.000 de euro, dar şi 500.000 de euro, de la fostul primar Gheorghe Ştefan.

“Primirea în mod repetat de către suspectul Blaga Vasile, în perioada 2011 – 2012, în trei rânduri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum şi de la suspectul Ştefan Gheorghe a sumei de 500.000 euro, despre a căror provenienţă avea cunoştinţă, prin prisma celor de mai sus, a reprezentat consfinţirea înţelegerii anterioare”, susțin anchetatorii DNA.

După o decizie a instanţei supreme, la începutul lunii octombrie, Gheorghe Ştefan a fost condamnat la şase ani de închisoare în dosarul ”Microsoft”.