Home » Știri » Bogdan Nicolae Stan este noul președinte al ANAF. Ce avere are acesta

Bogdan Nicolae Stan este noul președinte al ANAF. Ce avere are acesta

Sebastian Rotaru / 13.01.2017, 17:04
Bogdan Nicolae Stan este noul președinte al ANAF. Ce avere are acesta

Premierul Sorin Grindeanu l-a numit la şefia ANAF pe Bogdan Nicolae Stan, fost şef al Direcţiei de Control şi Antifraudă din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Demisia lui Doroş a fost publicată în Monitorul Oficial, actul fiind semnat de premierul Grindeanu, notează news.ro.

Şeful executivului l-a numit în locul lui Doroş pe Bogdan Nicolae Stan, care îndeplineşte, temporar, funcţia de director general adjunct în cadrul Direcţiei Generale Monitorizare, Control şi Antifraudă din CNAS. Anterior, Bogdan Nicolae Stan a lucrat la ANAF Ilfov.

Doroş fusese numit la conducerea instituţei la începutul lunii martie 2016.

Ministrul Finanţelor Viorel Ştefan a anunţat joi că procesul de evaluare a performanţei actualei conduceri a ANAF este în curs şi că vor fi anunţate măsuri ”în cel mai scurt timp”.

Noul şef al ANAF a câştigat în 2015 aproape 100.000 lei la CNAS şi are de rambursat un credit de 22.500 euro.

Noul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Bogdan Nicolae Stan, a obţinut în 2015 venituri salariale de 99.915 lei (circa 22.450 euro) de la Direcţia Generală Monitorizare, Control şi Antifraudă din CNAS, arată declaraţia sa de avere depusă în iunie 2016. Potrivit documentului, Stan deţine un teren de 1.000 de metri pătraţi în Braşov.

Declaraţia de avere din 2016 arată că Stan a cumpărat un teren intravilan de 1.000 de metri pătraţi în 2001, în judeţul Braşov, şi un alt teren intravilan în Bucureşti, de 100 mp, împreună cu soţia sa, printr-un credit ipotecar.

Noul şef ANAF mai deţine împreună cu soţia sa o casă de locuit în Bucureşti, cu o suprafaţă de 67 mp, cumpărată în 2004 printr-un credit ipotecar.

Stan mai deţine un autoturism Peugeot din 2009.

Noul şef al Fisculuia are de rambursat un credit luat de la Raffeisen Bank, în valoare de 22.500 de euro.

Dragoș Doroș a demisionat, joi, de la conducerea ANAF, ulterior declarând că a vrut să demisioneze înainte de alegerile parlamentare, dar a așteptat „un înlocuitor” pentru funcție.