Home » Știri » Dragoș Doroș a demisionat de la conducerea ANAF

Dragoș Doroș a demisionat de la conducerea ANAF

Sebastian Rotaru / 13.01.2017, 10:37
Dragoș Doroș a demisionat de la conducerea ANAF

Dragoş Doroș a demisionat de la conducerea ANAF şi se va întoarce în mediul privat, spunând că a fost decizia lui şi că „este normal că atunci când se schimbă conducerea să vină oameni noi”.

„Nu plec din cauza scandalului legat de gaura din buget. Pur şi simplu se schimbă echipa. A fost decizia mea. Mă întorc în mediul privat de unde am venit. Este normal că atunci când se schimbă conducerea să vină oameni noi”, a declarat Dragoş Doros, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală, scrie Mediafax.

Acesta a spus că, pentru o luna de zile, îşi va lua concediu. „Am să plec undeva în ţară fiindcă eu nu am suficient de mulţi bani”, a afirmat Doros.

Dragoș Doroș a spus că eliminarea formularului 088 va fi sarcina noului preşedinte al agenţiei, decizia fiind susţinută de partid.

Reamintim faptul că, joi, în şedinţa de Guvern, premierul, dar şi ministrul Finanţelor s-au arătat nemulţumiţi de faptul că platforma electronică de plata a taxelor şi impozitelor a fost nefuncţională şi că ANAF nu colectează suficienţi bani la buget. „Vom analiză activitatea conducerii ANAF”, a declarat, Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor.

Potrivit unor surse citate de Hotnews, se pregătește înlocuirea lui Dragoș Doroş din funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, cel mai probabil cu Florin Tutunaru, vicepresedinte ANAF și apropiat al șefului social-democraților, Liviu Dragnea.

Unul dintre numele vehiculate să-i ia locul lui Dragoș Doroș este Ionuţ Mişa, şeful Direcţiei Mari Contribuabili din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, direcţia cea mai importantă din cadrul ANAF, potrivit unor surse apropiate Ministerului de Finanţe, citate de zf.ro.

Dragoș Doroș a venit la conducerea ANAF la începutul lunii martie 2016.