Home » Știri » Brașov: Cinci persoane arestate pentru trafic de droguri

Brașov: Cinci persoane arestate pentru trafic de droguri

George Stanciu / 08.12.2016, 15:40
Brașov: Cinci persoane arestate pentru trafic de droguri

Cinci persoane au fost arestate, iar alte patru au fost plasate sub control judiciar pentru trafic de droguri, după 27 de percheziţii făcute de procurorii DIICOT în trei județe. Suspecţii ar fi adus în țară 11 kilograme de cannabis şi rezină de cannabis în ţară, din Spania, printr-o firmă de coletărie.

Procurorii de la Direcția de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Braşov au efectuat 27 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Braşov, Sibiu şi Bacău, la mai mulți suspecți de trafic de droguri. În urma descinderilor, au fost ridicate aproximativ cinci kilograme de cannabis şi 19 grame de cocaină.

De asemenea, a fost pus sechestru pe un autoturism de lux, dar a fost confiscată și suma totală de 63.000 lei şi 1.300 euro.

În urma acţiunii, în 30 noiembrie şi 1 decembrie, cinci suspecţi – Nistor Lucian, Ilie Daniel-Viorel, Dumbravă Raul-Andrei, Hila Dumitru şi Ilie Emanuel –  au fost reţinuţi pe fondul constituirii unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de risc.

”În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 01 septembrie 2016 – 30 noiembrie 2016 membrii grupului infracţional au introdus pe teritoriul României, din Spania, cantitatea totală de 11 kilograme de cannabis si rezină de cannabis, prin intemediul unei firme de coletărie, ulterior drogurile fiind comercializate pe raza judeţelor Sibiu, Braşov şi Bacău”, a transmis DIICOT, prin intermediul unui comunicat publicat joi, citat și de news.ro.

Tribunalul Braşov a dispus arestarea preventivă a celor cinci inculpaţi pentru o perioadă de 30 de zile, iar în cazul altor patru persoane s-a dispus măsura controlului judiciar de către procurorii DIICOT Brașov.