Home » Știri » Bulevardul Eroilor: circulația rutieră va fi reluată pe zona care s-a surpat în 2015

Bulevardul Eroilor: circulația rutieră va fi reluată pe zona care s-a surpat în 2015

Sebastian Rotaru / 15.12.2016, 14:01
Bulevardul Eroilor: circulația rutieră va fi reluată pe zona care s-a surpat în 2015

Circulația rutieră de pe Bulevardul Eroilor din București va fi reluată, vineri, la un an de când drumul s-a surpat din cauza lucrărilor la metrou.

Reprezentanţii companiei Metrorex au anunţat că restricţiile de circulaţie pe Bulevardul Eroilor, între Bulevardul Eroii Sanitari şi strada Sfântul Elefterie, vor fi ridicate începând din 16 decembrie, anunță news.ro.

Lucrările de suprafaţă din zona Eroilor, respective pasajul pietonal dintre cele două staţii, cu refacerea parcului, vor fi încheiate în noiembrie 2017. Circulaţia rutieră în acele zone va fi reluată treptat. În luna martie 2017 pe Bulevardul Eroii Sanitari, între Bulevardul Eroilor şi Splaiul Independenţei, şi în august 2017 pe Splaiul Independenţei, adiacent cu Bulevardul Eroilor, potrivit sursei citate.

Termenul de reluare a circulaţiei rutiere a fost amânat de mai multe ori.

Municipalitatea anunţa, în 21 martie, că fost reluat traficul în ambele sensuri pe Bulevardul Eroilor, până la intersecţia cu Bulevardul Eroilor Sanitari, şi în continuare pe Bulevardul Eroilor Sanitar, dar rămân închise tronsonul de pe Bulevardul Eroilor cuprins între Bulevardul Eroilor Sanitari şi strada Carol Davila, precum şi tronsonul de pe Bulevardul Eroilor Sanitari cuprins între bulevardul Eroilor şi Piaţa Operei.

Problemele pe Bulevardul Eroilor şi pe Bulevardul Eroilor Sanitari din Bucureşti au apărut pe 12 decembrie 2015, după ce terenul s-a surpat din cauza lucrărilor făcute pentru extinderea magistralei de metrou, iar riscul ca șoseaua să se prăbulească a fost mare. După surparea şoselei, au fost evacuaţi 14 adulţi şi trei copii din imobilele afectate.

„Cârtița” care fora tunelul la Magistrala 5 de metrou Eroilor – Drumul Taberei a spart un puţ mare de apă. Pământul s-a surpat în două locuri: în faţă la Restaurnatul Derby, pe o suprafaţă de 30 de metri pătraţi, şi la intersecţia bulevardelor Eroilor şi Eroii Sanitari, tot pe o suprafaţă de 30 de metri pătraţi.

Primăria Capitalei spunea, în urmă cu un an, că toate costurile pentru refacerea infrastructurii, inclusiv a celei subterane, în zona Eroilor, vor fi decontate de constructor, asocierea Astaldi – Italia, FCC Construccion – Spania, Delta ACM – Romania, AB Construct – România.