Home » Știri » Bulgaria intră în zona portocalie. Ce măsuri de urgență vor fi luate. Ce este important să știe românii care ajung aici

Bulgaria intră în zona portocalie. Ce măsuri de urgență vor fi luate. Ce este important să știe românii care ajung aici

Alexandru Cazacu / 05.08.2021, 16:08
Bulgaria intră în zona portocalie. Ce măsuri de urgență vor fi luate. Ce este important să știe românii care ajung aici

Potrivit ministrului adjunct al sănătății, dr. Dimitar Petrov, în câteva zile, Bulgaria va intra în zona portocalie. Totodată, din cauza creșterii numărului de infectări cu COVID-19, vor fi aplicate noi măsuri pentru limitarea răspândirii virusului.

Bulgaria va intra în zona portocalie. Ce măsuri de urgență se vor lua

Acum, Bulgaria se află în zona verde, însă cel târziu luni, va intra în zona portocalie. Totodată, după cum spuneam și mai sus, măsurile vor fi înăsprite, și vor fi făcute mai multe controale pentru a opri răspândirea COVID-19. Potrivit lui Dimitar Petrov, o dată cu intrarea în zona roșie vor fi luate ”măsuri drastice”, transmite Novinite.

”În prezent, vor fi intensificate controalele antiepidemice la interior, unde se adună mulți oameni. Sunt vizate în principal cluburile din stațiuni, acolo unde există suspiciuni că nu sunt respectate măsurile, așa cum ar trebui”, a declarat dr. Dimitar Petrov.

De asemenea, potrivit ministrului adjunct al sănătății din Bulgaria, nu este posibil ca un local cu 200 de locuri să aibă 2.000 de persoane în interior. Se pare că și unitățile amenajate în aer liber, unde se adună multe persoane, vor avea probabil unele restricții, fiind principalele locuri de contaminare.

Controale în Bulgaria

Cu toate acestea, potrivit lui Petrov, plajele nu ridică astfel de probleme, pentru că sunt în aer liber și bate vântul. Totodată, ministrul adjunct al Sănătății a mai explicat și că valorile de trafic au crescut foarte mult, inclusiv din cauza celor care tranzitează Bulgaria.

Potrivit ministrului, autoritățile se gândesc să intensifice controalele în locurile de recreere, în benzinării, în parcări și restaurante de tip fast-food. În toate aceste locuri se formează grupuri, iar riscul de transmitere a virusului este destul de mare.

”Sunt mari aglomerări la granițe, așa că a doua direcție pentru controale este această zonă, la locuri de recreere, benzinării și restaurante de tip fast-food”, a explicat dr. Dimitrov.

Bulgaria va intra în zona portocalie. Ce măsuri de urgență se vor lua
Bulgaria va intra în zona portocalie. Ce măsuri de urgență se vor lua

Situația epidemiologică în Bulgaria

Se pare că numărul cazurilor noi este într-o creștere continuă în Bulgaria, miercuri fiind înregistrate 462 de noi infectări, iar trei persoane au decedat din cauza COVID-19, potrivit Portalului Unic de Informații.

De asemenea, s-au efectuat nu mai puțin de 16.656 de teste. Așadar, asta înseamnă că probele pozitive reprezintă aproximativ 2,7 % din testări. Ei bine, cu doar o săptămână în urmă, noile cazuri erau în număr de 200, iar probele pozitive erau reprezentau un procent de 1,28%. Mai exact, asta înseamnă o dublare a numărului de noi cazuri în doar o săptămână, care sunt cu aproape 70 mai multe decât ieri, potrivit g4media.ro.

Potrivit ultimelor informații, nu mai puțin de 52 de persoane au fost vindecate, iar numărul total al celor vindecați în Bulgaria se ridică acum la 398.669. De asemenea, în spitale sunt internate 914 persoane, 86 dintre acestea fiind internate la ATI. Potrivit sursei citate anterior, nu există nicio zonă fără noi cazuri de infectare, iar majoritatea sunt în Sofia, Burgas și Plovdiv.

În Bulgaria, s-au administrat un număr total de 2.050.991 de doze de vaccin, iar 1.013.254 de bulgari au finalizat deja ciclul de vaccinare.