Home » Știri » Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi: La Vaslui, niciunul din aproape 1.000 de participanţi nu a fost angajat

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi: La Vaslui, niciunul din aproape 1.000 de participanţi nu a fost angajat

Ionel Palade / 20.10.2016, 18:17
Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi: La Vaslui, niciunul din aproape 1.000 de participanţi nu a fost angajat

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi a fost organizată joi la nivel naţional. În Vaslui, judeţul care are cea mai mare rată a şomajului din ţară, niciunul din cei 893 de participanţi nu a reuşit să se angajeze.

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi s-a desfăşurat şi în trei oraşe din judeţul Vaslui, 38 de firme participante selectând doar 181 de tineri absolvenţi pentru interviuri, scrie news.ro.

Din cei 893 de participanţi, niciunul nu a încheiat pe loc un contract de muncă.

Societăţile care au participat la bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vaslui, nu au încheiat contracte cu niciun şomer din cei care s-au prezentat în căutarea unui loc de muncă.

Rata şomajului în judeţul Vaslui se menţine de mai bine de zece ani la peste 10%.

Firmele au oferit 250 de locuri de muncă, dar niciunul dintre candidaţi nu s-a putut conforma cerinţelor angajatorilor, în aşa fel încât să fie angajat pe loc.

Purtătorul de cuvânt al AJOFM Vaslui, Laura Toporăscu, a explicat că în perioada celor trei ore, cât s-a desfăşurat Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, au fost selectaţi 181 de absolvenţi de liceu sau facultate, urmând ca aceştia să susţină, la sediile societăţilor respective, interviuri sau probe practice. „Ulterior, vom putea face un bilanţ al celor care s-au angajat efectiv în urma bursei organizate astăzi (n.r. – joi) în municipiile Vaslui, Bârlad şi Huşi”, a precizat purtătorul de cuvânt al AJOFM Vaslui.

Din cei 893 de participanţi la bursă, 522 au absolvit în această vară diverse forme de învăţământ. 759 de absolvenţi de liceu sau facultate din judeţul Vaslui au intrat în şomaj după terminarea studiilor.